iltasyazilim
FD Üye
1*Porsiyon*(142,5 gram): *Kkal*165,50;*Protein*3,45 gram;*Yağ*0,10 gram;*Karbonhidrat*36,70 gram
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Yağ ile pişirilmiş pilav çok ağır bir yemektir! 100 gramında 195 kalori bulunuyor!!!! Çoooooook fazla! *Fakat pilavı seviyorsanız bu*metodu kullanarak ara sıra yiyebilirsiniz
Bu Jeimi Oliver’in pilav pişirme tekniğidir! Hiç yağı*kullanmadan pirinci buharda pişiriliyor, fakat çok leziz ve tane tane oluyor!*Başka yemeği hazırlamak için de bu sade pilav kullanılır
Hafif Pilav Sade Pilav Buharda Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler
*BasmatiYasemin pirinci 100 gram
*Baharatlar: köri safran tarçın muskat Tadına göre
*Kaynar su 1, 52 litre
*Süzgeç, tencere, alüminyum folyo, kapak
Hafif Pilav Sade Pilav Buharda Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Pirinci yıkayın
Bir tencereye 1, 5 litre kaynar suyu koyup içine pirinci ve istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın ve tam 5 dakika yüksek ateşte pişirin
Pirinci süzgeçden geçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyip süzgeci üstüne yerleştirinÜzerine folyo veya kapak ile kapatın 810 dakika yüksek ateşte pişirmeye bırakın (tenceredeki su süzgecin altını dokunmamalı!)
Ateşi kapatın ve 5 dakika dinlendirin Balıkla, etle, tavukla, yani herhangi bir protein ağırlıklı yemekle servis edebilirsiniz Veya başka bir yemek için kullanabilirsiniz, mesela iç harcı veya salata için
Afiyet olsun!
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Yağ ile pişirilmiş pilav çok ağır bir yemektir! 100 gramında 195 kalori bulunuyor!!!! Çoooooook fazla! *Fakat pilavı seviyorsanız bu*metodu kullanarak ara sıra yiyebilirsiniz
Bu Jeimi Oliver’in pilav pişirme tekniğidir! Hiç yağı*kullanmadan pirinci buharda pişiriliyor, fakat çok leziz ve tane tane oluyor!*Başka yemeği hazırlamak için de bu sade pilav kullanılır
Hafif Pilav Sade Pilav Buharda Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler
*BasmatiYasemin pirinci 100 gram
*Baharatlar: köri safran tarçın muskat Tadına göre
*Kaynar su 1, 52 litre
*Süzgeç, tencere, alüminyum folyo, kapak
Hafif Pilav Sade Pilav Buharda Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Pirinci yıkayın
Bir tencereye 1, 5 litre kaynar suyu koyup içine pirinci ve istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın ve tam 5 dakika yüksek ateşte pişirin
Pirinci süzgeçden geçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyip süzgeci üstüne yerleştirinÜzerine folyo veya kapak ile kapatın 810 dakika yüksek ateşte pişirmeye bırakın (tenceredeki su süzgecin altını dokunmamalı!)
Ateşi kapatın ve 5 dakika dinlendirin Balıkla, etle, tavukla, yani herhangi bir protein ağırlıklı yemekle servis edebilirsiniz Veya başka bir yemek için kullanabilirsiniz, mesela iç harcı veya salata için
Afiyet olsun!