Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hafif Pilav Sade Pilav Buharda Pilav 96 Kkal 100 Gram

Hafif Pilav Sade Pilav Buharda Pilav 96 Kkal 100 Gram

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1*Porsiyon*(142,5 gram): *Kkal*165,50;*Protein*3,45 gram;*Yağ*0,10 gram;*Karbonhidrat*36,70 gram
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Yağ ile pişirilmiş pilav çok ağır bir yemektir! 100 gramında 195 kalori bulunuyor!!!! Çoooooook fazla! *Fakat pilavı seviyorsanız bu*metodu kullanarak ara sıra yiyebilirsiniz
Bu Jeimi Oliver’in pilav pişirme tekniğidir! Hiç yağı*kullanmadan pirinci buharda pişiriliyor, fakat çok leziz ve tane tane oluyor!*Başka yemeği hazırlamak için de bu sade pilav kullanılır
Hafif Pilav Sade Pilav Buharda Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi İçin Malzemeler

*BasmatiYasemin pirinci 100 gram
*Baharatlar: köri safran tarçın muskat Tadına göre
*Kaynar su 1, 52 litre
*Süzgeç, tencere, alüminyum folyo, kapak

Hafif Pilav Sade Pilav Buharda Pilav 96 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Pirinci yıkayın
Bir tencereye 1, 5 litre kaynar suyu koyup içine pirinci ve istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın ve tam 5 dakika yüksek ateşte pişirin
Pirinci süzgeçden geçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyip süzgeci üstüne yerleştirinÜzerine folyo veya kapak ile kapatın 810 dakika yüksek ateşte pişirmeye bırakın (tenceredeki su süzgecin altını dokunmamalı!)
Ateşi kapatın ve 5 dakika dinlendirin Balıkla, etle, tavukla, yani herhangi bir protein ağırlıklı yemekle servis edebilirsiniz Veya başka bir yemek için kullanabilirsiniz, mesela iç harcı veya salata için
Afiyet olsun!
 
858,496Konular
982,149Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt