iltasyazilim
FD Üye
1 Porsiyon (390 gram): *Kkal*217,36;*Protein*17,60 gram;*Yağ*10,26 gram;*Karbonhidrat*8,80*gram
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika
En sevdiğim çorbalardan bir tanesi! Tadi ve kıvamı muhteşem! Yuksek oranı protein ve omega3 yagları ile zengin Balığı en yakışan sebzeleri kullanıyorum İsterseniz pişirdikten sonra hep malzemeleri püre haline blenderle getirin, veya biraz çatalla ezerek bulyonu şeffaf halinde bırakın, yoksa büyük sebze parçalar kalsın, yani size göre
Tabi bu çorba düşük kalori olan, fakat az faydalı değil! Biz ne ekstra yağı koymuyoruz, zaten somon yağlı bir balıktır, ne kremayı kullanmıyoruz! Ama güzel tadı verebilmek için bir püf noktası var
Somon biliyorsunuz koskocaman bir balıktır, ve bu balığı istediğimiz zaman bütün olarak almıyoruz, fakat çorbalar kemik ve baş ile beraber daha lezzetli oluyor Ben market balıkçısından çorbalık somonu soruyorum, onlar çünkü filetoyu ve dilimleri yaptığı zaman kafasını ayrılır ve kemikleri alınır, hem de nasıl! Kemiklerde çok fazla et kalır! Tam çorba için tavsiye ederim
Malzemeler
*Çorbalık balık 400 g (kemikleri ayrıldıktan ve pişirdikten sonra 150 g kalır)
*havuç 1 tane orta boy (80 g)
*patates 1 tane orta boy (80 g)
*soğan 1 baş orta boy (100 g)
*karabiber, tuz, kırmızı pul biber
*servis için dere otu, maydanoz
Hafif Somon Çorbası 56 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Bir tencereye balığı, soyulmuş ve sekize parçalanmış sebzeleri, bir litre suyu koyun ve ateşi açın
Kaynamayı başladığı zaman baharatları ilave edip kapağını kapatın ve ateşi kısaltın, 2025 dakika pişirsin
Balıkları çorbadan çıkartınKemiklerini ve derini dikkatli ayrılın, eti çorbaya tekrar koyun
Blenderle püre haline getirin
Yeşillikle süsleyip ve mutlaka karabiberi ve pul biberi serpip sıcak servis yapın
Afiyet olsun!
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 30 dakika
En sevdiğim çorbalardan bir tanesi! Tadi ve kıvamı muhteşem! Yuksek oranı protein ve omega3 yagları ile zengin Balığı en yakışan sebzeleri kullanıyorum İsterseniz pişirdikten sonra hep malzemeleri püre haline blenderle getirin, veya biraz çatalla ezerek bulyonu şeffaf halinde bırakın, yoksa büyük sebze parçalar kalsın, yani size göre
Tabi bu çorba düşük kalori olan, fakat az faydalı değil! Biz ne ekstra yağı koymuyoruz, zaten somon yağlı bir balıktır, ne kremayı kullanmıyoruz! Ama güzel tadı verebilmek için bir püf noktası var
Somon biliyorsunuz koskocaman bir balıktır, ve bu balığı istediğimiz zaman bütün olarak almıyoruz, fakat çorbalar kemik ve baş ile beraber daha lezzetli oluyor Ben market balıkçısından çorbalık somonu soruyorum, onlar çünkü filetoyu ve dilimleri yaptığı zaman kafasını ayrılır ve kemikleri alınır, hem de nasıl! Kemiklerde çok fazla et kalır! Tam çorba için tavsiye ederim
Malzemeler
*Çorbalık balık 400 g (kemikleri ayrıldıktan ve pişirdikten sonra 150 g kalır)
*havuç 1 tane orta boy (80 g)
*patates 1 tane orta boy (80 g)
*soğan 1 baş orta boy (100 g)
*karabiber, tuz, kırmızı pul biber
*servis için dere otu, maydanoz
Hafif Somon Çorbası 56 Kkal 100 Gram Tarifi Yapılışı Bir tencereye balığı, soyulmuş ve sekize parçalanmış sebzeleri, bir litre suyu koyun ve ateşi açın
Kaynamayı başladığı zaman baharatları ilave edip kapağını kapatın ve ateşi kısaltın, 2025 dakika pişirsin
Balıkları çorbadan çıkartınKemiklerini ve derini dikkatli ayrılın, eti çorbaya tekrar koyun
Blenderle püre haline getirin
Yeşillikle süsleyip ve mutlaka karabiberi ve pul biberi serpip sıcak servis yapın
Afiyet olsun!