iltasyazilim
FD Üye
Hafif Trifle Tatlısı – 103 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler Krema için;
*Yumurta 1 tane
*Şeker 4 yemek kaşığı (60 g)
*Un 2 yemek kaşığı (60g)
*Yağsız süt 0, 15% 250 g
Puding için:
*Şekersiz puding (Dr Otker) 2 porsiyon (12 paket) 20 gram
*Yağsız süt 0, 15% 250 g
*Şeker 1 yemek kaşığı (15 g)
İç malzemeler:
*Savoyardi bisküvisi 7 tane (58 g)
*Kepekli Bisküvi 5 tane (42 g), ben “MaviYesilLight kullanıyorum
*Böğürtlen 15 tane (100 g), dondurulmuş veya taze
*Portakal suyu 100 g, taze sıkılmış*(2 portakal)
*Granolla ü40 g
*Vanilya şekeri 2, 5 g (12 paket)
Süslemek için:
*Çilek 2 tane, taze nane yaprakları
Hafif Trifle Tatlısı – 103 Kkal100g Tarifi Yapılışı Servis 6 Porsiyon: (1tane 177 gram): Kkal 183; Protein 6, 11 g; Yağ 3, 75 g; Karbonhidrat 30, 97 g
Trifle – geneleksel bir ingiliz tatlısıdır Genelikle, çırpılmış krema, meyveler, ıslatmış kekleri kat kat bir büyük cam kaseye koyarak bu tatlısı yapılıyor Son zamanda daha çeşitli malzemeler kullanmaya başladı Puding, mascarpone peyniri, labne peyniri, reçel, çikolata, bisküvi, kuruyemiş, ekzotik meyveler ile güzel bir tat bulabilirsiniz Bu tatlı için en hafif yolu buldum, tabi ki lezzete zarar vermeden
1) Öncelikle kremayı yapın Bu krema – profitrol kreması gibi Bir küçük tencerede ¾ süt ve şeker koyun, karıştırarak kaynayıncaya kadar ısıtın, başka bir tencerede yumurta ve un iyici karıştırın, sonra ¼ süt ekleyin, tekrar karıştırın Şekerli sıcak süt karışımı yavaşça ve sürekli karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin, ocağa koyun Karıştırarak kısa ateşte pişiren, krema kıvamı aldıktan sonra hemen ocaktan alın, asla kaynatmayın!
2) Çikolatalı puding yapın, paketin tarife göre Ben her şey soğuk sütle karıştırıyorum, sonra ocağa veriyorum, ve karıştırarak 2 dakika kaynatıyorum
3) Light bisküvileri alın ve bir poşette kırın, kırıntıya kadar Portakal suyu bir tabağa sıkın, savoyardi bisküvileri 3 parçalayın Kaplara koymadan önce savoyardı bisküvilerini 4 saniye portakal suyunda ıslatın
4) Güzel kaplar hazırlayın
5) Şimdi tatlınız toplayın Her şey kat kat koyun: 1 süt kreması, 2 – ıslatılmış savoyardi bisküvi, 3 – çikolatalı puding, 4 – granola ve kepekli bisküvi kırıntısı, 5 – Böğürtlen, 6 – süt kreması, vb…
6) Çilek, nane, böğürtlenle süsleyin
7) Buzdolabında en az 4 saat bekletin
http:fitkizinyemekkitabiblogspotcomtr201902hafiftrifletatlisi103kkal100ghtml
*Yumurta 1 tane
*Şeker 4 yemek kaşığı (60 g)
*Un 2 yemek kaşığı (60g)
*Yağsız süt 0, 15% 250 g
Puding için:
*Şekersiz puding (Dr Otker) 2 porsiyon (12 paket) 20 gram
*Yağsız süt 0, 15% 250 g
*Şeker 1 yemek kaşığı (15 g)
İç malzemeler:
*Savoyardi bisküvisi 7 tane (58 g)
*Kepekli Bisküvi 5 tane (42 g), ben “MaviYesilLight kullanıyorum
*Böğürtlen 15 tane (100 g), dondurulmuş veya taze
*Portakal suyu 100 g, taze sıkılmış*(2 portakal)
*Granolla ü40 g
*Vanilya şekeri 2, 5 g (12 paket)
Süslemek için:
*Çilek 2 tane, taze nane yaprakları
Hafif Trifle Tatlısı – 103 Kkal100g Tarifi Yapılışı Servis 6 Porsiyon: (1tane 177 gram): Kkal 183; Protein 6, 11 g; Yağ 3, 75 g; Karbonhidrat 30, 97 g
Trifle – geneleksel bir ingiliz tatlısıdır Genelikle, çırpılmış krema, meyveler, ıslatmış kekleri kat kat bir büyük cam kaseye koyarak bu tatlısı yapılıyor Son zamanda daha çeşitli malzemeler kullanmaya başladı Puding, mascarpone peyniri, labne peyniri, reçel, çikolata, bisküvi, kuruyemiş, ekzotik meyveler ile güzel bir tat bulabilirsiniz Bu tatlı için en hafif yolu buldum, tabi ki lezzete zarar vermeden
1) Öncelikle kremayı yapın Bu krema – profitrol kreması gibi Bir küçük tencerede ¾ süt ve şeker koyun, karıştırarak kaynayıncaya kadar ısıtın, başka bir tencerede yumurta ve un iyici karıştırın, sonra ¼ süt ekleyin, tekrar karıştırın Şekerli sıcak süt karışımı yavaşça ve sürekli karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin, ocağa koyun Karıştırarak kısa ateşte pişiren, krema kıvamı aldıktan sonra hemen ocaktan alın, asla kaynatmayın!
2) Çikolatalı puding yapın, paketin tarife göre Ben her şey soğuk sütle karıştırıyorum, sonra ocağa veriyorum, ve karıştırarak 2 dakika kaynatıyorum
3) Light bisküvileri alın ve bir poşette kırın, kırıntıya kadar Portakal suyu bir tabağa sıkın, savoyardi bisküvileri 3 parçalayın Kaplara koymadan önce savoyardı bisküvilerini 4 saniye portakal suyunda ıslatın
4) Güzel kaplar hazırlayın
5) Şimdi tatlınız toplayın Her şey kat kat koyun: 1 süt kreması, 2 – ıslatılmış savoyardi bisküvi, 3 – çikolatalı puding, 4 – granola ve kepekli bisküvi kırıntısı, 5 – Böğürtlen, 6 – süt kreması, vb…
6) Çilek, nane, böğürtlenle süsleyin
7) Buzdolabında en az 4 saat bekletin
http:fitkizinyemekkitabiblogspotcomtr201902hafiftrifletatlisi103kkal100ghtml