iltasyazilim
FD Üye
Hafif Ve Geleneksel İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı esmer şeker
*Yarım su bardağı beyaz şeker
*1 su bardağı sızma zeytinyağı
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su (isterseniz tamamen su yada süt ile yapabilirsiniz)
*4 yemek kaşığı çam fıstığı
Süslemek için;
*İri kıyılmış ceviz
*Tarçın
Hafif Ve Geleneksel İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Hanımlar öncelikle zeytinyağımızın sızma olmasına dikkat edelim ki helvamız piştikten sonra ağır kokuda olmasın Esmer şeker ve zeytinyağı kullandım çünkü çok daha sağlıklı Kullandığımız sütün de yarım yağlı olmasına özen gösterebilirsiniz Her yaş için uygun olsun diye bu malzemeleri kullanıyorumŞimdiden afiyet olsun, yapmaya başlayalımÖncelikle zeytinyağı ve fıstıkları karnıyarık tenceresinde rengi değişene kadar kavuralım ve irmiğimizi de ekleyip kahverengi bir renk alana kadar kavuralım Bu sırada ayrı bir tencerede su süt karışıyla şekeri kaynatalım Sıcak olarak irmiğin üzerine döküp suyu çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve tencerenin kapağını kapatarak dk dinlenmeye bırakalım Sıcak olarak servis yapıp ceviz ve tarçın ile süsleyelim Afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı esmer şeker
*Yarım su bardağı beyaz şeker
*1 su bardağı sızma zeytinyağı
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su (isterseniz tamamen su yada süt ile yapabilirsiniz)
*4 yemek kaşığı çam fıstığı
Süslemek için;
*İri kıyılmış ceviz
*Tarçın
Hafif Ve Geleneksel İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Hanımlar öncelikle zeytinyağımızın sızma olmasına dikkat edelim ki helvamız piştikten sonra ağır kokuda olmasın Esmer şeker ve zeytinyağı kullandım çünkü çok daha sağlıklı Kullandığımız sütün de yarım yağlı olmasına özen gösterebilirsiniz Her yaş için uygun olsun diye bu malzemeleri kullanıyorumŞimdiden afiyet olsun, yapmaya başlayalımÖncelikle zeytinyağı ve fıstıkları karnıyarık tenceresinde rengi değişene kadar kavuralım ve irmiğimizi de ekleyip kahverengi bir renk alana kadar kavuralım Bu sırada ayrı bir tencerede su süt karışıyla şekeri kaynatalım Sıcak olarak irmiğin üzerine döküp suyu çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve tencerenin kapağını kapatarak dk dinlenmeye bırakalım Sıcak olarak servis yapıp ceviz ve tarçın ile süsleyelim Afiyet olsun