Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hafif Ve Geleneksel İrmik Helvası

Hafif Ve Geleneksel İrmik Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hafif Ve Geleneksel İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı esmer şeker
*Yarım su bardağı beyaz şeker
*1 su bardağı sızma zeytinyağı
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su (isterseniz tamamen su yada süt ile yapabilirsiniz)
*4 yemek kaşığı çam fıstığı

Süslemek için;


*İri kıyılmış ceviz
*Tarçın

Hafif Ve Geleneksel İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Hanımlar öncelikle zeytinyağımızın sızma olmasına dikkat edelim ki helvamız piştikten sonra ağır kokuda olmasın Esmer şeker ve zeytinyağı kullandım çünkü çok daha sağlıklı Kullandığımız sütün de yarım yağlı olmasına özen gösterebilirsiniz Her yaş için uygun olsun diye bu malzemeleri kullanıyorumŞimdiden afiyet olsun, yapmaya başlayalımÖncelikle zeytinyağı ve fıstıkları karnıyarık tenceresinde rengi değişene kadar kavuralım ve irmiğimizi de ekleyip kahverengi bir renk alana kadar kavuralım Bu sırada ayrı bir tencerede su süt karışıyla şekeri kaynatalım Sıcak olarak irmiğin üzerine döküp suyu çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve tencerenin kapağını kapatarak dk dinlenmeye bırakalım Sıcak olarak servis yapıp ceviz ve tarçın ile süsleyelim Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt