Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hafızayı guclendirmek icin dualar

Hafızayı guclendirmek icin dualar
0
126

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
hafızayı guclendirmek icin dua,

Hafızayı kuvvetlendirmek icin okunacak dualar

Hz İbnu Abbas (ra) anlatıyor: Hz Ali İbnu Ebi Talib (ra) Resulullah (as)'a gelerek: Annem ve babam sana kurban olsun, şu Kur'àn goğsumde durmayıp gidiyor Kendimi onu ezberleyecek gucte goremiyorumdedi Resulullah (aleyhissalatu vesselam) ona şu cevabı verdi: Ey EbulHuseyin! (Bu meselede) Allah'ın sana faydalı kılacağı, oğrettiğin takdirde oğrenen kimsenin de istifade edeceği, oğrendiklerini de goğsunde sabit kılacak kelimeleri oğreteyim mi?

Hz Ali (radıyallahu anh): Evet, ey Allah'ın Rasulu, oğret bana!dedi Bunun uzerine Hz Peygamber şu tavsiyede bulundu:

Cuma gecesi (perşembeyi cumaya bağlayan gece) olunca, gecenin son ucte birinde kalkabilirsen kalk Cunku o an (meleklerin de hazır bulunduğu) meşhud bir andır O anda yapılan dua mustecabtır Kardeşim Yà'kub da evlatlarına şoyle soyledi: Sizin icin Rabbime istiğfàr edeceğim, hele cuma gecesi bir gelsinEğer o vakitte kalkamazsan gecenin ortasında kalk Bunda da muvàffàk olamazsan gecenin evvelinde kalk Dort rek'àt namaz kıl Birinci rek'atte, Fatiha ile Yàsin suresini oku, ikinci rek'atte Fatiha ile Hamim, edDuhan suresini oku, ucuncu rek'atte Fatiha ile Eliflammim Tenzilu'ssecde'yi oku, dorduncu rek'atte Fatiha ile Tebareke'lMufassal'ı oku Teşehhudden boşaldığın zaman Allah'a hamdet, Allah'a senayı da guzel yap, bana ve diğer peygamberlere salat oku, guzel yap Mu'min erkekler ve mu'min kadınlar ve senden once gelip gecen mu'min kardeşlerin icin istiğfar et Sonra butun bu okuduğun duaların sonunda şu duayı oku:

Allahım, bana gunahları, beni hayatta baki kıldığın muddetce ebediyen terkettirerek merhamet eyle Bana faydası olmayan şeylere teşebbusum sebebiyle bana acı Seni benden razı kılacak şeylere husni nazar etmemi bana nasib et Ey semavat ve arzın yaratıcısı olan celal, ikram ve dil uzatılamayan izzetin sahibi olan Allahım Ey Allah! ey Rahman! celalin hakkı icin, yuzun nuru hakkı icin kitabını bana oğrettiğin gibi hıfzına da kalbimi icbar et Seni benden razı kılacak şekilde okumamı nasib et Ey semavat ve arzın yaratıcısı, celalin ve yuzun nuru hakkı icin kitabınla gozlerimi nurlandırmanı, onunla dilimi acmanı, onunla kalbimi yarmanı, goğsumu ferahlatmanı, bedenimi yıkamanı istiyorum Cunku, hakkı bulmakta bana ancak sen yardım edersin, onu bana ancak sen nasib edersin Herşeye ulaşmada guc ve kuvvet ancak buyuk ve yuce olan Allah'tandır Ey Ebu'lHasan, bu soylediğimi uc veya yedi cuma yapacaksın Allah'ın izniyle duana icabet edilecektir Beni hak uzere gonderen Zatı Zulcelal'e‚ yemin olsun bu duayı yapan hicbir mu'min icabetten mahrum kalmadı

İbnu Abbas (radıyallahu anhuma) der ki: Allah'ayemin olsun, Ali (radıyallahu anh) beş veya yedi cuma gecti ki Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'a aynı onceki mecliste tekrar gelerek:

Ey Allah'ın Resulu! dedi, gecmişte dort beş ayet ancak oğrenebiliyordum Kendi kendime okuyunca onlar da (aklımda durmayıp) gidiyorlardı Bugun ise, artık 40 kadar ayet oğrenebiliyorum ve onları kendi kendime okuyunca Kitabullah sanki gozumun onunde duruyor gibi oluyor Eskiden hadisi dinliyordum da arkadan bir tekrar etmek istediğimde aklımdan cıkıp gidiyordu Bugun hadis dinleyip sonra onu bir başkasına istediğimde ondan tek bir harfi kacırmadan anlatabiliyorum

Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bu soz uzerine Hz Ali (radıyallahu anh)'ye: Ey Ebu'lHasan! Kabenin Rabbine yemin olsun sen mu'minsin!dedi

Tirmizi, Daavat 125, (3565)

1821 Şeddad İbnu Evs (radıyallahu anh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) namazda şu duayı okumamızı oğretiyordu:

Allàhım! Senden işte (dinde) sebat etmeyi, doğruluğa da azmetmeyi istiyorum Keza nimetine şukretmeyi, sana guzel ibadette bulunmayı taleb ediyor, doğruyu konuşan bir dil, eğriliklerden uzak bir kalb diliyorum AIIahım, senin bildiğin her ceşit şerden sana sığınıyorum, bilmekte olduğun butun hayırları senden istiyorum, bildiğin gunahlarımdan sana istiğfàr ediyorum!
Tirmizi, Daavat 22, (3404); Nesai, Sehv 61