Insani yardım vakfı kime ait?
İHH İnsani Yardım Vakfı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı | |
---|
Tür | Kamu yararına çalışan uluslararası sivil toplum kuruluşu |
Yasal statü | Vakıf |
Merkez | İstanbul, Türkiye |
Genel Başkan | Fehmi Bülent Yıldırım |
Hak arama kurtarma kimin?
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz
HAK-İŞ tarafından kurulan
Hak Arama Ve
Kurtarma Umut Timi'nin fikir ve isim babasının İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olduğunu anımsatarak, “Ülkemizin afetle mücadele konusunda dünyaya örnek olacak çalışmaları var.
İHH devletin mi?
Tarihçe |
İHH İnsani Yardım Vakfı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında ortaya çıkan Bosna Savaşı'na kayıtsız kalamayan gönüllülerin başlatmış olduğu insani yardım çalışmalarının, 1995 yılında vakıf olarak yapılanması ile İstanbul'da hayat bulmuştur.
Hak der nedir?
HAK DER – Hakkı Söyleyenler Derneği –
İHH Başkanı Fehmi Yıldırım kimdir?
Fehmi Bülent Yıldırım (d. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevlerde bulundu. Yıldırım, Bosna Soykırımı yaşanırken bir grup arkadaşıyla İHH İnsani Yardım Vakfı'nı kurdu.
SYDV nin açılımı nedir?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da kısaca
SYDV, Türkiye'de Valilik ve Kaymakamlıklara bağlı olarak yoksulluk içinde olan kişi ve ailelere sosyal yardım hizmeti sağlayan ve ülke genelinde 1003 Vakıf ile kamu hizmeti veren kurum.
İHH Nasıl Bir vakıf?
İHH İnsani Yardım
Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi
bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu …
İHH açılımı kimin?
İHH açılımıyla İnsani Yardım Vakfı evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır.