New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde tutuklu yargılama sürecindeki Reza Zarrab’a, eski koğuş arkadaşı Faouzi Jaber’in tecavüz ve cinsel taciz suçlamasıyla açtığı dava belgesi kapandı.
Zarrab ‘ın Manhattan’daki Metropolitan Correctional Center MCC cezaevinde kaldığı sırada birebir koğuşu paylaştığı Jaber, davayı 2017 yılının Aralık ayında açmıştı.
Yaklaşık 20 aydır süren dava, Jaber’in Zarrab aleyhinde tezlerini geri çekmesi üzerine sona ermiş oldu.
Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere nazaran; davanın düşmesiyle ilgili mahkeme tutanağını Zarrab ismine avukatı Robert Anello, Jaber ismine avukatı Alexei Schacht imzaladı.
Zarrab hakkındaki gelişmenin Hakan Atilla yurda döndükten çabucak sonra yaşanması dikkat çekti.
ABD'deki İran yaptırımları davasında hatalı bulunan ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'yı taşıyan uçak üç gün evvel İstanbul Havalimanı'na inmişti.
“ZARRAB BANA İKİ KERE TECAVÜZ ETTİ”
Tarafların davanın düşmesi konusunda uzlaşmasının akabinde hakim Sholomo Hagler, evrakın kapatılmasına hükmetti. Jaber, Zarrab aleyhine açtığı davada tazminat talebinde bulunmuştu.
Jaber, Zarrab’ın servet, güç ve siyasi bağları nedeniyle birinci başta arkadaş olarak inancını kazandığını lakin tıpkı koğuşta kalmaya başladıktan sonra tekraren kendisine saldırdığını öne sürmüş, “Zarrab bana iki kere tecavüz etti. Her fırsat bulduğunda bana cinsel tacizde bulundu“ suçlamasında bulunmuştu.
Zarrab, avukatı Robert Anello aracılığıyla mahkemeye yaptığı savunmada, Fildişi Kıyısı kökenli Faouzi Jaber’in kendisiyle ilgili suçlamalarına unsur husus karşılık vererek hakkındaki tecavüz ve cinsel taciz argümanlarını kabul etmemişti.
Reza Zarrab daha evvel bir mühlet birebir koğuşu birlikte paylaştığı Jaber’in, tecavüz ve cinsel istismar argümanıyla açtığı davadaki suçlamaların temelsiz olduğunu belirterek mahkemeden davanın düşürülmesini talep etmişti.