iltasyazilim
FD Üye
Hakiki Karadeniz Çayı ( Püf Noktalarıyla ) Tarifi İçin Malzemeler
**3 Yemek kaşığı çay
**3 çay kaşığı tomurcuk
**Su ( hazır su )
**Porselen demlik
Hakiki Karadeniz Çayı ( Püf Noktalarıyla ) Tarifi Yapılışı
??Karadeniz turundayken bir gün bizi çay fabrikasına götürdüler ve güzel çay nasıl demlenir anlattılar Çayın sofralarımıza gelene kadar geçirdiği yolculuğu görünce çok şaşırmıştım Aslında çok çay seven biri değildim ama Karadeniz usulü demleyince çayın tadını en güzel haliyle aldım ve sevmeye başladım diyebilirim ??
• Öncelikle suyu Ocak’ta kaynatıyoruz Su ısıtıcısında kaynamaması gerekiyor İyice kaynayan suyu porselen demliğe boşaltalım Suyun üzerine çayı ve tomurcuğu ekleyelim Hanımlar püf nokta çayı suyun üzerine dökmeniz ve asla karıştırmamanız Çaydanlığın alt kısmında azalan sıcak suya ek yine sıcak su koyup demlemeye bırakalım kısık ateşte Çaydanlığın alt kısmına Çeşme’den soğuk su katmayalım 1520 dakika sonra çayınız hazır Bir püf noktada şu çayın demlendiğini çay tanelerinin yüzeyde olmayışından yani suyun içerisine batmasından anlayabiliriz Hanımlar çay olarakta ÇAYKUR’un 42 nolu Tirebolu çayını kullanıyorum bir deneyin derim
**3 Yemek kaşığı çay
**3 çay kaşığı tomurcuk
**Su ( hazır su )
**Porselen demlik
Hakiki Karadeniz Çayı ( Püf Noktalarıyla ) Tarifi Yapılışı
??Karadeniz turundayken bir gün bizi çay fabrikasına götürdüler ve güzel çay nasıl demlenir anlattılar Çayın sofralarımıza gelene kadar geçirdiği yolculuğu görünce çok şaşırmıştım Aslında çok çay seven biri değildim ama Karadeniz usulü demleyince çayın tadını en güzel haliyle aldım ve sevmeye başladım diyebilirim ??
• Öncelikle suyu Ocak’ta kaynatıyoruz Su ısıtıcısında kaynamaması gerekiyor İyice kaynayan suyu porselen demliğe boşaltalım Suyun üzerine çayı ve tomurcuğu ekleyelim Hanımlar püf nokta çayı suyun üzerine dökmeniz ve asla karıştırmamanız Çaydanlığın alt kısmında azalan sıcak suya ek yine sıcak su koyup demlemeye bırakalım kısık ateşte Çaydanlığın alt kısmına Çeşme’den soğuk su katmayalım 1520 dakika sonra çayınız hazır Bir püf noktada şu çayın demlendiğini çay tanelerinin yüzeyde olmayışından yani suyun içerisine batmasından anlayabiliriz Hanımlar çay olarakta ÇAYKUR’un 42 nolu Tirebolu çayını kullanıyorum bir deneyin derim