iltasyazilim
FD Üye
Hakiki Malatya Usulü Mercimek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı siyah mercimek
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*5 su bardağı su( mercimeği haşlamak için)
*Tuz
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağı
*4 su bardağı su( pilavı pişirmek için)
Salatası İçin;
*1 tane havuç
*1 tane salatalık
*1 tane domates
*1 tane limon
*Yarımdan biraz daha az kara lahana
*2 3 dal maydanoz
*45 dal marul
*23 yaprak reyhan
*1 tane soğan
*Tuz
*Nar ekşisi
*Zeytinyağı
Hakiki Malatya Usulü Mercimek Pilavı Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar yine yeni bir tarifimle buradayım umarım bu tarifimi de beğenirsiniz bununda diğerleri gibi beğenerek yaptığım yemeklerden biridir yaptığınız yemeğin resmini bekliyorum şimdiden afiyet olsun
Öncelikle 5 su bardağı suyumuzu mercimeğimizi haşlamak içi ocağa alalım Suyunu çekip yumuşayıncaya bulgurumuzuda koyarak diğer 4 su bardagı suyumuzu koyup tuzumuzuda ekleyerek suyunu çekip pişene kadar bekleyelim Daha sonra pilavımızla olunca ocağımızı diğer yanında tereyağı ve sıvı yağımızı köpük köpük olup kahverengi olunca kapatalım ve sıcak sıcak pilavımızla dökelim Ben yağı ayrı eritip koymayı tercih ediyorum öyle daha lezzetli ve tane tane oluyor tercih yine de size kalmış Yağımızıda koyup karıştırarak yağı her yerine dağılmasını sağlıyalım Şimdi pilavımızla demlenmeye bırakalım Şimdi yanında salatamızı yapalım Havuç, domates, salatalık, kara lahana, marul, reyhan, maydonumuzu küçük küçük isterseniz büyük damak tadınıza bağlı doğrayıp limonu zeytin yağını nar ekşimizi tuzumuzuda birleştirip sos haline getirip salatamızı ekleyip karıştıralım Pilavımızla birlikte servis edebilirsiniz Afiyetler olsun
*1 su bardağı siyah mercimek
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*5 su bardağı su( mercimeği haşlamak için)
*Tuz
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağı
*4 su bardağı su( pilavı pişirmek için)
Salatası İçin;
*1 tane havuç
*1 tane salatalık
*1 tane domates
*1 tane limon
*Yarımdan biraz daha az kara lahana
*2 3 dal maydanoz
*45 dal marul
*23 yaprak reyhan
*1 tane soğan
*Tuz
*Nar ekşisi
*Zeytinyağı
Hakiki Malatya Usulü Mercimek Pilavı Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar yine yeni bir tarifimle buradayım umarım bu tarifimi de beğenirsiniz bununda diğerleri gibi beğenerek yaptığım yemeklerden biridir yaptığınız yemeğin resmini bekliyorum şimdiden afiyet olsun
Öncelikle 5 su bardağı suyumuzu mercimeğimizi haşlamak içi ocağa alalım Suyunu çekip yumuşayıncaya bulgurumuzuda koyarak diğer 4 su bardagı suyumuzu koyup tuzumuzuda ekleyerek suyunu çekip pişene kadar bekleyelim Daha sonra pilavımızla olunca ocağımızı diğer yanında tereyağı ve sıvı yağımızı köpük köpük olup kahverengi olunca kapatalım ve sıcak sıcak pilavımızla dökelim Ben yağı ayrı eritip koymayı tercih ediyorum öyle daha lezzetli ve tane tane oluyor tercih yine de size kalmış Yağımızıda koyup karıştırarak yağı her yerine dağılmasını sağlıyalım Şimdi pilavımızla demlenmeye bırakalım Şimdi yanında salatamızı yapalım Havuç, domates, salatalık, kara lahana, marul, reyhan, maydonumuzu küçük küçük isterseniz büyük damak tadınıza bağlı doğrayıp limonu zeytin yağını nar ekşimizi tuzumuzuda birleştirip sos haline getirip salatamızı ekleyip karıştıralım Pilavımızla birlikte servis edebilirsiniz Afiyetler olsun