iltasyazilim
FD Üye
Hakiki Şam Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*4 bardak irmik
*2 bardak su
*1 5 bardak yoğurt
*1 5 bardak şeker
*2 çay kaşığı karbonat
*Yarım paket kabartma tozu
*1 kaşık yoğurt
*Yarım kaşık pekmez
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı şeker
*3 bardağı *su
*Yarım limon
Üzerine;
*Fıstık
*Hindistan cevizi
Hakiki Şam Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şeker su ve limon tencerede kaynatıyoruz
*Şerbet kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Bir çukur kabın içinde şeker, yoğurt, kabartma tozu, karbonat iyice karıştırıyoruz
*Sonra irmik ve suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz
*10 dk ağzı kapalı dinlendiriyoruz
*Yağlanmış kare tepside önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz
*200 derecede 30 dk pişiriyoruz
*Üzeri hafif sertleşince 1 kaşık yoğurt la yarım kaşık pekmez karışımını yavaşça sürüp dilimliyoruz
*Tekrar fırına sürüp kızarana kadar pişiriyoruz
*Pişince ılık şerbeti ilave edip Çekince istediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz
*Gerçekten tadı hakiki Şam tatlısı oluyor AFİYET OLSUN
*4 bardak irmik
*2 bardak su
*1 5 bardak yoğurt
*1 5 bardak şeker
*2 çay kaşığı karbonat
*Yarım paket kabartma tozu
*1 kaşık yoğurt
*Yarım kaşık pekmez
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı şeker
*3 bardağı *su
*Yarım limon
Üzerine;
*Fıstık
*Hindistan cevizi
Hakiki Şam Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şeker su ve limon tencerede kaynatıyoruz
*Şerbet kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Bir çukur kabın içinde şeker, yoğurt, kabartma tozu, karbonat iyice karıştırıyoruz
*Sonra irmik ve suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz
*10 dk ağzı kapalı dinlendiriyoruz
*Yağlanmış kare tepside önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz
*200 derecede 30 dk pişiriyoruz
*Üzeri hafif sertleşince 1 kaşık yoğurt la yarım kaşık pekmez karışımını yavaşça sürüp dilimliyoruz
*Tekrar fırına sürüp kızarana kadar pişiriyoruz
*Pişince ılık şerbeti ilave edip Çekince istediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz
*Gerçekten tadı hakiki Şam tatlısı oluyor AFİYET OLSUN