Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hakimden Kadınlara: 'Erkekler de Öldürülüyor, Biz de mi Toplanalım?'

Hakimden Kadınlara: 'Erkekler de Öldürülüyor, Biz de mi Toplanalım?'

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
s-708d79846d58dd4e366d4e166a918d8d04392a8b.jpg

İstanbul'da 8 Mart 2020'deki 'Feminist Gece Yürüyüşü'nde gözaltına alınan bayanların duruşmasında hakim '10 bayan öldürülüyorsa 20 erkek öldürülüyor’ diyenler de var. Biz de mi toplanalım' dedi.

İstanbul Beyoğlu'nda 8 Mart 2020’de yapılan Feminist Gece Yürüyüşü’ne polis müdahale etmiş ve direnen 35 kişiyi gözaltına almıştı. Haklarında ‘kanuna ters toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara karşın bizatihi dağılmama, vazifesi yaptırmamak için direnme, kamu malına ziyan verme’ suçlamasıyla dava açılan 35 kişinin yargılanmasına, İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi. Duruşmaya 7 sanık ve avukatları katıldı.

"Anayasal hakkımızı kullandık"

Duruşmada savunması alınan Zeynep Büşra Islak, “Suçlamayı anladım, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü'dür. Ben de bu kapsamda anayasal hakkımı kullandım, alandaydım. Polisten dağılma doğrultusunda hiçbir ihtar duymadım. Polisler bizi azapla gözaltına aldılar. Biz, orada yalnızca anayasal haklarımızı kullanıyorduk. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

"Keşke İstanbul Kontratı kaldırılmasaydı"

Emel Karadeniz ise “2019’daki 8 Mart sonrasında çok şey değişti. Bayanlar öldürüldü, tecavüze uğradı, işsiz bırakıldı. 2018’den bu yana her direnmede bulundum. Keşke daha çok bir ortaya gelebilseydik ve İstanbul Kontratı kaldırılmasaydı” diye konuştu.

Hâkimin, “Erkekler de öldürülüyor. '10 bayan öldürülüyorsa 20 erkek öldürülüyor’ diyenler de var. Biz de mi toplanalım' demesi üzerine Sanık Karadeniz, “Siz de anayasal hakkınızı kullanabilirsiniz. Bugün 'Kadınlar öldürülüyor' dediğimizde 'Erkekler de öldürülüyor' diyen devlet yetkilisine ben şunu diyeceğim; devletin vazifesi nedir” karşılığını verdi.

Başka sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, 3 sanık hakkında yakalama buyruğu çıkarılmasına ve şahitlerin bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar vererek davayı 28 Nisan’a erteledi.

ANKA

858,509Konular
980,866Mesajlar
30,716Kullanıcılar
l11n44aSon üye
Üst Alt