iltasyazilim
FD Üye
Hakkari Usulü Doleme Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kıyma
*Yarım kilo bal kabağı
*15 su bardağı ince bulgur
*7 soğan (harcına 1 tane ince kesim diğer soğanlar yemeğe ilave ediyoruz)
*1 tane yumurta
*1 tatlı kaşığı
*Tuz ,Karabiber, Pul biber, Nane
*Kimyon, Su
*2 su bardağı toz şeker
Hakkari Usulü Doleme Tarifi Yapılışı Kıymayı baharatları tuzu ve ince bulguru ve ince kesilmiş soğanları ilave ediyoruz Yumurtayı da derin bir kapta iyice yoğuruyoruz Bal kabağını çok iri
olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz Kıymadan ceviz büyüklüğünde top köfteler yapıyoruz Tencereyi ocağa alıyoruz 1 çay bardağı, yağ ilave ediyoruz kestiğimiz soğanları, birazını ilave edip sonra kabakları sonra köfte böyle sıra sıra soğan kabak köfte ilave ediyoruz ,ardından bir tatlı kaşığı tuz ve biraz su ilave edip kaynamasını bekliyoruz hiç karıştırmıyoruz Sonra kaynadıktan sonra 2 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz ,isteyen çok şekerli yapar isteyen az size kalmış Nane otu üzerine serpiyoruz, kaynadıktan sonra yiyoruz
Afiyet olsun
*250 gr kıyma
*Yarım kilo bal kabağı
*15 su bardağı ince bulgur
*7 soğan (harcına 1 tane ince kesim diğer soğanlar yemeğe ilave ediyoruz)
*1 tane yumurta
*1 tatlı kaşığı
*Tuz ,Karabiber, Pul biber, Nane
*Kimyon, Su
*2 su bardağı toz şeker
Hakkari Usulü Doleme Tarifi Yapılışı Kıymayı baharatları tuzu ve ince bulguru ve ince kesilmiş soğanları ilave ediyoruz Yumurtayı da derin bir kapta iyice yoğuruyoruz Bal kabağını çok iri
olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz Kıymadan ceviz büyüklüğünde top köfteler yapıyoruz Tencereyi ocağa alıyoruz 1 çay bardağı, yağ ilave ediyoruz kestiğimiz soğanları, birazını ilave edip sonra kabakları sonra köfte böyle sıra sıra soğan kabak köfte ilave ediyoruz ,ardından bir tatlı kaşığı tuz ve biraz su ilave edip kaynamasını bekliyoruz hiç karıştırmıyoruz Sonra kaynadıktan sonra 2 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz ,isteyen çok şekerli yapar isteyen az size kalmış Nane otu üzerine serpiyoruz, kaynadıktan sonra yiyoruz
Afiyet olsun