iltasyazilim
FD Üye
hakkarinin yemek yemek adları nedir
Hakkarinin yöresel Yemekleri isimleir ve tarifleri
Yöreye özgü yemek çeşidi olarak pirinç, mısır ya da bulgur karışımı bir nevi katı ayran çorbası olan gulul, bir değişiklik işkembe ve bağırsak dolması olan kepaye sayılabilir
KIRİS
Malzemeler
500 gr kemikli et,
2 büyük kuru soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
3 çorba kaşığı domates salçası,
1 su bardağı besni üzümü,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı sumak,
Nane, kekik,
Tuzlu, karabiber,
kırmızı pulbiber,
İçli köfte malzemesi:
500 gr orta yağlı kıyma,
2 su bardağı pirinç, Tuz,
İç malzemesi:
500 gr kıyma,
1 soğan,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
Yarım su bardağı ince
Çekilmiş ceviz içi,
Nane,
kekik,
kimyon,
Tuzlu,
karabiber,
kırmızıbiber
Yapılışı:
Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin 1 su bardağı sumağı 34 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün Bir tencerede kemikli eti pişirin
İç araç gereç için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun Kıyma ve baharatları ek edip kavurmaya devam edin Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakınİçli köfte için; pirinci robottan geçirin Kıyma ve tuz ek edip yoğurun Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın Araç Gereç bitinceye kadar işleme devam edin İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın
Tencereye sırasıyla, tuzlu, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ek edin Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin Kısık ateşte 1 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın
Köftesir
Malzemeler
500 gr köftelik ince bulgur
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
bir parça tuzlu
Kavurmalı sos için:
100 gr kavurma
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Nane kırmızı pulbiber
Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt
İnce bulguru tepsiye alın Eritilmiş tereyağını ekleyin derece derece un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin Araç Gereç bitinceye değin işlemi sürdürün Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın Kavurmayı minik ufak doğrayın Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun Salça kavurma ve baharatı ekleyip karıştırınKöfteleri servis tabağına alın Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın *
Hakkarinin yöresel Yemekleri isimleir ve tarifleri
Yöreye özgü yemek çeşidi olarak pirinç, mısır ya da bulgur karışımı bir nevi katı ayran çorbası olan gulul, bir değişiklik işkembe ve bağırsak dolması olan kepaye sayılabilir
KIRİS
Malzemeler
500 gr kemikli et,
2 büyük kuru soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
3 çorba kaşığı domates salçası,
1 su bardağı besni üzümü,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı sumak,
Nane, kekik,
Tuzlu, karabiber,
kırmızı pulbiber,
İçli köfte malzemesi:
500 gr orta yağlı kıyma,
2 su bardağı pirinç, Tuz,
İç malzemesi:
500 gr kıyma,
1 soğan,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
Yarım su bardağı ince
Çekilmiş ceviz içi,
Nane,
kekik,
kimyon,
Tuzlu,
karabiber,
kırmızıbiber
Yapılışı:
Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin 1 su bardağı sumağı 34 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün Bir tencerede kemikli eti pişirin
İç araç gereç için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun Kıyma ve baharatları ek edip kavurmaya devam edin Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakınİçli köfte için; pirinci robottan geçirin Kıyma ve tuz ek edip yoğurun Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın Araç Gereç bitinceye kadar işleme devam edin İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın
Tencereye sırasıyla, tuzlu, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ek edin Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin Kısık ateşte 1 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın
Köftesir
Malzemeler
500 gr köftelik ince bulgur
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
bir parça tuzlu
Kavurmalı sos için:
100 gr kavurma
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Nane kırmızı pulbiber
Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt
İnce bulguru tepsiye alın Eritilmiş tereyağını ekleyin derece derece un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin Araç Gereç bitinceye değin işlemi sürdürün Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın Kavurmayı minik ufak doğrayın Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun Salça kavurma ve baharatı ekleyip karıştırınKöfteleri servis tabağına alın Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.