iltasyazilim
FD Üye
Hakkarinin Yöresel TuzluHelva Çöreği (Kade) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo elenmiş un
*Yaş maya 3 yemek kaşığı
*Ilık su
*1 ,5 yemek kaşığı kaya tuzu
*3 su bardağı sıvı yağ
*Yağlı kağıt
İç malzeme için
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*Helva kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
*3 yumurta
*4 yemek kaşigi çörek otu
*1 yemek kaşigi sıvı yağ
Hakkarinin Yöresel TuzluHelva Çöreği (Kade) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar bugün kendi yöreme ait bir çörek tarifi vereceğim denemenizi tavsiye ederim biz bu çöreği normalde tandırda yaparız ama kış olduğu için ben fırında yaptım ve lezzeti super görünüşüne bakınca da anlarsınız yapan herkeze afiyet olsun
1
*Öncelikle bir kaba 1 kilo elenmiş un ardından yaş maya tuz ve 1 litreye yakın ılık su azar azar yoğururken ilave ediyoruz
*Ardından hamurumuz toplanırken üzerine yağ ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
*Yoğurduktan sonra sıcak bir yerde mayalanmasına bırakıyoruz
*İç malzemesi için bir tencereye yağ ilave edip kızardiktan sonra unumuzu ilave ediyoruz
*Helva kıvamına gelene kadar ara sıra kızartıp un ilave ediyoruz
*Helva kıvamına gelince tuz ilave edip dövülmüş ceviz ekliyoruz ve soğumasına bırakıyoruz
*Helvamız şekerli değil tuzlu bir helvadır dikkat edelim
*Ardından mayalanan hamurlarımızı beze haline getirip ve içlerine helvamızı koyup ve beze haline yine getirip bekletiyoruz
*5 dk ardından yağlı kağıtlı bir tepsimize ilave ediyoruz
*İstedigimiz sekilde yapıyoruz bizim hakkaride yuvarlak ve büyük boy yapılıyor ve sizde yuvarlak yaptınız an üzerine çatallayıp çörek sonunu bir parça ile sürüyoruz
*Isıtılmış fırına ilave edip ara ara kontrol ediyoruz deneyen herkeze afiyet olsunn ??
*1 kilo elenmiş un
*Yaş maya 3 yemek kaşığı
*Ilık su
*1 ,5 yemek kaşığı kaya tuzu
*3 su bardağı sıvı yağ
*Yağlı kağıt
İç malzeme için
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*Helva kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
*3 yumurta
*4 yemek kaşigi çörek otu
*1 yemek kaşigi sıvı yağ
Hakkarinin Yöresel TuzluHelva Çöreği (Kade) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar bugün kendi yöreme ait bir çörek tarifi vereceğim denemenizi tavsiye ederim biz bu çöreği normalde tandırda yaparız ama kış olduğu için ben fırında yaptım ve lezzeti super görünüşüne bakınca da anlarsınız yapan herkeze afiyet olsun
1
*Öncelikle bir kaba 1 kilo elenmiş un ardından yaş maya tuz ve 1 litreye yakın ılık su azar azar yoğururken ilave ediyoruz
*Ardından hamurumuz toplanırken üzerine yağ ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
*Yoğurduktan sonra sıcak bir yerde mayalanmasına bırakıyoruz
*İç malzemesi için bir tencereye yağ ilave edip kızardiktan sonra unumuzu ilave ediyoruz
*Helva kıvamına gelene kadar ara sıra kızartıp un ilave ediyoruz
*Helva kıvamına gelince tuz ilave edip dövülmüş ceviz ekliyoruz ve soğumasına bırakıyoruz
*Helvamız şekerli değil tuzlu bir helvadır dikkat edelim
*Ardından mayalanan hamurlarımızı beze haline getirip ve içlerine helvamızı koyup ve beze haline yine getirip bekletiyoruz
*5 dk ardından yağlı kağıtlı bir tepsimize ilave ediyoruz
*İstedigimiz sekilde yapıyoruz bizim hakkaride yuvarlak ve büyük boy yapılıyor ve sizde yuvarlak yaptınız an üzerine çatallayıp çörek sonunu bir parça ile sürüyoruz
*Isıtılmış fırına ilave edip ara ara kontrol ediyoruz deneyen herkeze afiyet olsunn ??