iltasyazilim
FD Üye
Halbur Hurması Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım paket karbonat
*1 çimdik tuz
*Aldığı kadar un
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Üzeri için;
*Dövülmüş fındık ceviz
Halbur Hurması Tarifi Yapılışı Öncelik şerbetimizi hazırlıyoruz Bir tencereye 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker koyuyoruz ve kaynatıyoruz ocağı kapatmadan bir kaç damla limon sıkarak ocağı kapatıyoruz ve şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz
Malzemeler bölümündeki bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz ve rende üzerinde açıyoruz bir ucundan tutarak rulo yapıyoruz Sonra tencereye sıvıyağımızı koyuyoruz ve hamurları içine atıyoruz ayni tarafa doğru karıştırarak kızartıyoruz ( Sürekli karıştırırsanız aynı tonda kızaracaklardır ) Kızaran tatlılarımızı *ılıyana kadar dinlendiriyoruz Ilıdıktan sonra şerbetimizi tatlımıza döküyoruz ve ceviz ekliyoruz Afiyet Olsun*
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım paket karbonat
*1 çimdik tuz
*Aldığı kadar un
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Üzeri için;
*Dövülmüş fındık ceviz
Halbur Hurması Tarifi Yapılışı Öncelik şerbetimizi hazırlıyoruz Bir tencereye 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker koyuyoruz ve kaynatıyoruz ocağı kapatmadan bir kaç damla limon sıkarak ocağı kapatıyoruz ve şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz
Malzemeler bölümündeki bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz ve rende üzerinde açıyoruz bir ucundan tutarak rulo yapıyoruz Sonra tencereye sıvıyağımızı koyuyoruz ve hamurları içine atıyoruz ayni tarafa doğru karıştırarak kızartıyoruz ( Sürekli karıştırırsanız aynı tonda kızaracaklardır ) Kızaran tatlılarımızı *ılıyana kadar dinlendiriyoruz Ilıdıktan sonra şerbetimizi tatlımıza döküyoruz ve ceviz ekliyoruz Afiyet Olsun*