iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
25 gr damla sakızı
2 yemek kaşığı un
15 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Mevsimine göre meyve
Şerbet için
25 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı gül suyu
Haletiye hazırlanışı
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın Gül suyunu ekleyip şerbeti ocak üzerinden alın ve soğutun Bir tencereye 15 su bardağı süt, yarım su bardağı su, ezilmiş damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kaynatın Ayrı bir kaba un, nişasta, kalan süt ve suyu alarak iyice çırpın Bu karışımı kaynamakta olan karışıma ilave edin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Islatılmış tepsiye 1 cm kalınlığında olacak şekilde dökün Buzdolabında 23 saat soğutun Küp şeklinde kesin Şerbeti 4 bardağa paylaştırın Küp şeklindeki muhallebileri ekleyin Mevsim meyvelerini de ekleyip soğuk servis yapın
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
25 gr damla sakızı
2 yemek kaşığı un
15 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Mevsimine göre meyve
Şerbet için
25 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı gül suyu
Haletiye hazırlanışı
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın Gül suyunu ekleyip şerbeti ocak üzerinden alın ve soğutun Bir tencereye 15 su bardağı süt, yarım su bardağı su, ezilmiş damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kaynatın Ayrı bir kaba un, nişasta, kalan süt ve suyu alarak iyice çırpın Bu karışımı kaynamakta olan karışıma ilave edin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Islatılmış tepsiye 1 cm kalınlığında olacak şekilde dökün Buzdolabında 23 saat soğutun Küp şeklinde kesin Şerbeti 4 bardağa paylaştırın Küp şeklindeki muhallebileri ekleyin Mevsim meyvelerini de ekleyip soğuk servis yapın