Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Halife olunca neler söylemişti?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Allah Resûlü (asm) vefat etmiş, yerine Hz Ebu Bekir halife seçilmişti İslâm tamamlanmış, bütünüyle yaşanmaktaydı
Ne varki her hususta yol gösterici olan Hatemü’lEnbiya (asm) hizmetini tamamlamış, ebedî âleme göç etmişti Dinin bütün tazelik, canlılık ve zindeliğiyle yaşanması, hayat verici hakikatlerin akıl, ruh kalb ve nefislerde hakimiyetini devam ettirmesi gerekiyordu
Hz Ebu Bekir’in halife seçilir seçilmez, günümüz demokrasilerinin dahi erişemediği tarzda kanun hakimiyeti; hak ve özgürlüklerin korunması, vs gibi hususlarda yaptığı hatırlatmaların onun İslâmı ne kadar mükemmel anladığı ve onu uygulamada ne kadar titiz ve dikkatli olduğunun göstergesidir
Onun bir şaheser olan konuşmalarından bazı anektodlar aktaralım HzEbu Bekir diyorki:
“En hayırlınız olmadığım ve arzu etmediğim halde başınıza getirildim Yeni bir yol tutacak değilim Hz Peygamberin yolunu takip edeceğim İyilik yaparsam bana uyunuz Aksi halde düzeltiniz
“Resûlullah bize doğru yolu gösterdi Allah’a saygı emirlerine bağlılık, ona isyandan kaçınmak akıllılıktır
“Hakkı çiğneyen en kuvvetliniz benim yanımda zayıftır Zayıf olanda hakkını alıncaya kadar benim yanımda kuvvetlinizdir
“Ben de bir insanım İsabetli de hareket edebilirim Hata da yapabilirim Doğru olduğum müddetçe Allah’a hamdedin Hata yaptığımda da düzeltin
“Sorgulanmadan önce kendinizi sorgulayınız
“Sabah akşam ne zaman sona ereceğini bilmediğiniz bir ecel peşinden koşmaktasınız Faydalı işler yapmaya gücünüz yettiği müddetçe ömrünüzü değerlendiriniz, bu fırsatı kaçırmayınız Eceliniz gelip de birşeyler yapamaz hâle gelmeden önce yararlı şeyler yapmaya çalışınız Ecellerini unutupta başkaları için çalışanlar gibi olmayın Yaşayanlara değil, öldükten sonra geride güzel şeyler bırakanlara gıpta ediniz

858,499Konular
982,591Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt