Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

halk ve kalem şairleri

halk ve kalem şairleri
0
405

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
halk ve kalem şairleri

Kalem şairleri kime nedir :Belli bir eğitim gormuş ve hem aruz hem de heceyle şiir yazabilen halk şairleridirOnların diğer halk şairlerinden ayrılan yonu an edebiyatı mazmunlarından yararlanmaları ve belli bir eğitim gormuş olmalarıdırayrıca bu şairlerin eserlerindeki dil ve uslup diğer halk şairlerinden farklıdırKalem şairlerinin en unluleri şunlardır;Áşık Omer, Gevheri, Dertli, Erzurumlu Emrah, Bayburtlu Zihni
Halk şairi ise sistemli bir eğitime tabii olmamış ustacırak ilişkisi ile yetişen şairlerdirHalk şairlerinin şiirleri halk şiirinin butun ozelliklerini tam anlamıyla yansıtır Şiirlerini irticali olarak saz eşliğinde sozlu olarak soylerler Karacaoğlan, Aşık Veysel vb

Similar threads

ırk ve kalem şairleri Kalem şairleri kime nedir :Belli bir eğitim görmüş ve hem aruz hem de heceyle şiir yazabilen ırk şairleridirOnların diğer ırk şairlerinden ayrılan yönü an edebiyatı mazmunlarından yararlanmaları ve belirlenmiş bir eğitim görmüş olmalarıdırayrıca bu şairlerin eserlerindeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
188
HALK ŞAİRİ: Şiirlerini doğal olarak,saz eşliğinde,sozlu olarak soyleyen şairlerdir KALEM ŞAİRİ: Şiirlerini kalem ve kağıt uzerine yazan belli bir eğitimden gecmiş sanatcılardır Aşıklık geleneğinde şiirlerini kalem ve kağıt kullanarak yazan aşıklara kalem şairidenmektedir Kalem şairleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
halk şairi ve kalem şairi kavramları aşık tarzı türk halk müziği şiirinin türleri ve özellikleri halk müziği şairi nedir HALK MÜZIĞI ŞAİRİ Türk edebiyatının geleneksel vezniyle,dörtlüklerden oluşan biçimlerle telafuz şiirleri kapsar Halkın konuştuğu dile dayanır Áşık, saz şairi ya da halk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
HALK ŞAİRLERİNİN GRUPLANDIRILMASI 1Gocebe ( Gezgin ) Şairler Bir yere bağlı kalmadan gezerler Genellikle eğitim gormedikleri icin, Divan Edebiyatı'ndan etkilenmezler Dilleri sadedir Hece olcusune bağlıdırlar Geleneksel şiir anlayışını surdururler 2 Yeniceri Şairler Osmanlılar zamanında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
HALK ŞAİRLERİNİN GRUPLANDIRILMASI 1Göçebe ( Yolcu ) Şairler Bir yere ast kalmadan gezerler Genelde eğitim görmedikleri için, Divan Edebiyatı'ndan etkilenmezler Dilleri sadedir Hece ölçüsüne bağlıdırlar Geleneksel şiir anlayışını sürdürürler 2 Yeniçeri Şairler Osmanlılar vaktinde askerlik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,029Kullanıcılar
progame443Son üye
Üst Alt