iltasyazilim
FD Üye
Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti İçin;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Hamuru İçin;
*1 kahve fincanı süt
*1 kahve fincanı su
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*1 yumurta
Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbetimizi hazırlıyoruz bir tencere içine 4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, 3 damla limon suyu sıkıp ocağa almadan önce şekerlerimiz eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz
*Daha sonra orta ateşte 15 dk kaynayana kadar pişiriyoruz
*Daha sonra bir tepsiye boşaltıp buzdolabına koyup 1 saat soğuması için bekletiyoruz
*Hamurumuz için önce derin bir kab alıyoruz
*Önce 1 yumurtamızı kırıyoruz ardından süt, su, yoğurt ekleyip güzelce karıştırıyoruz
*Daha sonra un, irmik, kabartma tozu, şekerli vanilinimizi ekliyoruz
*Güzelce kıvam alana kadar hamurumuzu elimizle çırpıyoruz
*Daha sonra tavamıza 1 çay bardağı yağ koyup orta ateşe koyup yağın kızdırılmasını bekliyoruz yağımız kızdırdıktan sonra krem şanti kalıbının içine hamurumuzu tatlı kaşığı yardımı ile doldurup kapağını kapatıp tavamıza hamurumuzu şekil vererek sıkıyoruz
*Arkalı önlü güzelce kızartıyoruz Yakmadan tepsimizi cıkartıyoruz tavadan süzgeçli kepçe yardımı ile alıp soğuk serbetimizin içine koyuyoruz
*Daha sonra hepsini servis tabağına alıp şerbetlerimizin yarısını kasık yardımı ile tatlılarımızın üzerıne gezdiriyoruz ve afiyet olsun
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Hamuru İçin;
*1 kahve fincanı süt
*1 kahve fincanı su
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*1 yumurta
Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbetimizi hazırlıyoruz bir tencere içine 4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, 3 damla limon suyu sıkıp ocağa almadan önce şekerlerimiz eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz
*Daha sonra orta ateşte 15 dk kaynayana kadar pişiriyoruz
*Daha sonra bir tepsiye boşaltıp buzdolabına koyup 1 saat soğuması için bekletiyoruz
*Hamurumuz için önce derin bir kab alıyoruz
*Önce 1 yumurtamızı kırıyoruz ardından süt, su, yoğurt ekleyip güzelce karıştırıyoruz
*Daha sonra un, irmik, kabartma tozu, şekerli vanilinimizi ekliyoruz
*Güzelce kıvam alana kadar hamurumuzu elimizle çırpıyoruz
*Daha sonra tavamıza 1 çay bardağı yağ koyup orta ateşe koyup yağın kızdırılmasını bekliyoruz yağımız kızdırdıktan sonra krem şanti kalıbının içine hamurumuzu tatlı kaşığı yardımı ile doldurup kapağını kapatıp tavamıza hamurumuzu şekil vererek sıkıyoruz
*Arkalı önlü güzelce kızartıyoruz Yakmadan tepsimizi cıkartıyoruz tavadan süzgeçli kepçe yardımı ile alıp soğuk serbetimizin içine koyuyoruz
*Daha sonra hepsini servis tabağına alıp şerbetlerimizin yarısını kasık yardımı ile tatlılarımızın üzerıne gezdiriyoruz ve afiyet olsun