iltasyazilim
FD Üye
Halüce (Tekrar Ve Tekrar) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo un
*Tuz
*Su
İç malzemesi için;
*1015 orta boy patates
*2 büyük soğan
*Kırmızı toz biber
*Tuz
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
*Yağda kırmızı toz biber
Halüce (Tekrar Ve Tekrar) Tarifi Yapılışı Anne ve babamın köyünde çerkez mantısı diye geçen haluj, bizim (Muhacır) deyimimizle halüce benim en bayıldığım tariftir Öncelikle iç malzeme hazırlanır Patatesler haşlanır ve ezilir Soğanlar bir tavada pişirilir ve kırmızı toz biber eklenir Sonra bu karışım patateslerle karıştırılır Daha sonra hamur hazırlanır Un tuz ve su karıştırılarak bir hamur elde edilir Hamurdan parça parça bezeler çıkartılır Bezeler biraz büyük olsun ki büyük açılsın Ardından açılan hamur bir su bardağı ile kesilir Küçük olmasını isteyen çay bardağı da kullanabilir Ardından içine patates doldurulur ve kapatılır Sonra kaynayan su da halüceler suyun üzerine çıkana dek haşlanır Ardından üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve kırmızı toz biber kızartılıp üzerine dökülür afiyetle yenir
*2 kilo un
*Tuz
*Su
İç malzemesi için;
*1015 orta boy patates
*2 büyük soğan
*Kırmızı toz biber
*Tuz
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
*Yağda kırmızı toz biber
Halüce (Tekrar Ve Tekrar) Tarifi Yapılışı Anne ve babamın köyünde çerkez mantısı diye geçen haluj, bizim (Muhacır) deyimimizle halüce benim en bayıldığım tariftir Öncelikle iç malzeme hazırlanır Patatesler haşlanır ve ezilir Soğanlar bir tavada pişirilir ve kırmızı toz biber eklenir Sonra bu karışım patateslerle karıştırılır Daha sonra hamur hazırlanır Un tuz ve su karıştırılarak bir hamur elde edilir Hamurdan parça parça bezeler çıkartılır Bezeler biraz büyük olsun ki büyük açılsın Ardından açılan hamur bir su bardağı ile kesilir Küçük olmasını isteyen çay bardağı da kullanabilir Ardından içine patates doldurulur ve kapatılır Sonra kaynayan su da halüceler suyun üzerine çıkana dek haşlanır Ardından üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve kırmızı toz biber kızartılıp üzerine dökülür afiyetle yenir