Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hamal

Hamal
0
46

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Hamal Bir şehrin en zengini öldüğünde, tellallar sokaklara dökülüp; Ey halk,diye bağırmışlar Biliyorsunuz Veli efendi öldü Bir vasiyeti varAhiret hayatına alışabilmek için, kendisine bir jurnal tezgâhtar arıyorKim ancak, mezardaki birincil gecesini onunla beraber girerse, Veli Efendiye ait servetin yarısı kendisine verilecektir Ey ırk,duyduk duymadık demeyinTellalların bütün çabasına rağmen kimse bu parlak, ama korkulu vasiyete kulak vermemiş Fakat sonunda, şehrin en yoksul sırt hamallarından birisi çıkmış ortaya Adamcağız bakmış ancak, hayatta zaten sırtındaki küfesinden ve ipinden diğer bir şey yok O halde hamal olarak yatıp, ertesi sabah varlıklı olarak kalkarımdiyerek razı olmuşGenişçe bir mezara,adamakıllı kefenlenen zengini ve yanında hamalı yatırmışlarAz sonra sual melekleri gelmiş İkisi de bize itimatdiye konuşmuşlar Varlıklı nasıl olsa kalacak, şu hamaldan başlayalımSormuşlar; Dünyada malın mülkün var mıydı? Alay etmeyindemiş, hamal Sırtımdaki küfeden ve ipten diğer hiç bir şeyim olmadığını siz de bilirsiniz Peki diye eklemiş melekler, o ipi ne karşılığında aldın? Daha Sonra küfeyi ne meslek gördün de nasıl elde ettin?Anlatmış hamalcağız Beş kişinin malını 10 kuruşa taşıdım İkisini yedim, sekizini sakladım Ertesi gün de ayni isleri yaptım Yemedim içmedim, ucuza taşıdım ve bunları aldım *Cık demişler, cık Olmadı Hasan Efendi’den aldığın para, hak ettiğinden fazla düşük Biz ondan bunun hesabını soracağız Mehmet Efendiyle de ucuza anlaşmış ve ucuza taşımışsın İyi ama, diye cevaplamış hamal, hakettiğim parayı isteseydim, bana taşıttırmazdı Taşıttırmayınca da aç kalırdım O bizim işimizdemiş melekler, nasıl olsa buraya o da gelecekBiz senin namına ona sorarız, hamalı sıkıştırmaya devam etmiş Söyle bakalım, aldığın paranın kaçını yedin, kaçını sakladın? On kuruş aldı isem, yarısını sakladım İki kuruş aldı isem, bir kuruşunu biriktirdim Cıkdemiş melekler Yeniden olmadı, keza ucuza taşımışsın, ayrıca de gıdandan kesmişsin Yani sen, kendi nefsine zulmetmişsinNefsine zulmetmek de günahtır, bilmez misin?Hamalcağız ne yanıt vereceğini düşünüp ecel terleri dökerken, sabah olmuş Şimdi mezardan yukarıya bir bakmış ama, tüm halk müziği orada Kadı Efendi ve şehrin mehter takımı da kendisini bekliyor Bir kıyamet oysa sormayınKutlu olsundemişler Bu gece kimsenin yapamayacağı bir işi başardın ama, bak artık zengin oldun Yooo, diye bağırmış hamal İstemem , sizin olsun Ben , bir iple küfenin hesabini sabaha değin veremedim, Ya o kadar servetim olsaydı,ne yapardım?  

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,759Kullanıcılar
xmaxoqal1332Son üye
Üst Alt