hamam böceğinin günlüğü evet şimdide bi hamam böceğinin günlüğüne bakalım neler yapıyomuşşşşşş Dün gece tekrar ölümle burun burunageldim Kendime bir zarar geleceğinden yok ama karım Fatma neyapar daha sonra Biz Akşam yemeğimizi saat 1112 gibiyerdik lakin evsahiplerimizin misafiri geldiğinden geç saatlerekadar oturup yatmadılar Neyse oysa konukların gitmesiylebirlikte uykuya daldılarBir zaman ortalığın sakinleşmesini bekleyip yiyecek toplamaya başladımBugün misafirler geldiği için mönü çok zengindi Pasta ve börek kırıntılarınabayılırız Her neyse ben nevaleyi toplarken birdenbire mutfağın ışığıyandı ve Aaaaaa! Karafatmadiye bir ses duydum Salak adam ben bir erkeğim Fatma da nereden çıktı Benim adım İsmail Böyle şeyler delikanlıyı bozarHadi beni karımla karıştırdın diyelim Sen ne korkak biradamsın Benim kaçkatım büyüklüğünde olmana rağmen bu bağırışta ne böyle? O korkunç sesin kesilmesiyle birlikte,yarı ben onabir şey yapmışım gibi beni kovalamaya başladı İnanın okadar da dikkat ediyorum tabak,çanak,kadeh üstünde dolaşmamaya çünkü bu dingilin karısı çok özenli Bazen diyorum ancak bu gıcıkların misafiri geldiğinde git ortalarda dolaş böylelikle utanılacak duruma düşsünler Amayapamıyorum işte ne olursa olsun ekmek yediğin tekneye kötü gözle bakmamak gerekir Ben eve geldiğim birincil yılları hatırlıyorum da negüzeldi ogünler Rahmetli kayınbabam ve kayınvalidem beni evlerine kabul etmişlerdi O zamanlar rahattık çünkü konut sahibimiz Rıza amca kördü Busebeple evin her uygun rahatça dolaşabiliyordukHatta Rıza amcayla benzer sofrada yemek yediğimiz günlerdeolduGerçi bizleri görebilseydi nasıl davranırdı bilmem ama o daima yüreğimizde yaşayacak Rıza amcanın durumu pekiyi sayılmazdı, memur emeklisiydi Bu evde rahmetlik arısınınmış Bu yüzden gıda konusunda öyle artı seçeneğimiz yoktu ama daha mutlu ve huzurluydukRıza amca birgün görünmez kazaya kurban Yine De onun için bütün kazalar görünmezdi Rıza amcanın toprağa verildiği gün bizde oradaydık Aleyhinde komşusuOsman Zeki bey bizegeldiğinde ceketini asmıştı Bizde bunu fırsat bilip ceketin cebine girdikArdından Osman Zeki beyle birlikte mezarlığa doğru yola koyuldukRıza amcanın üç tane oğlu vardı ama şimdiye kadar yalnızca nüfusta gözüküyorlardı Hayırsızlar daha ilk günden evi satışa çıkardılar Evi derhal oturanadam ve karısı satın aldı Eve ayak basmalarıyla kayınbabam vekayınvalidemi öldürmeleri bir oldu Adam sonra iğrenerek bedenleri kağıda sararak çöpe attıSanki kendisi fazla temizmiş gibi :laugh: Halbuki tuvaletten çıktıktan sonra ellerine, yıkamadığına defalarca şahitoldum:laugh: Şimdilerde kendine rahmetli kayınvalidemin devlete ait olan bir hap almış,tekrar tekrar üzerimize sıkıp duruyor:laugh: Kayınvalidem Sultan bayan gençliğinde fotomodel olduğu için bu cins ilaçların üstünde devlete ait bulunuyor:laugh: Hatta bir iki filminde de oynamıştı fakat evlenince mecburen bıraktıÇünkü kayınbabam bütün bir osmanlı erkeğiydi Bu güne dek rahmetli Rıza amcanın anısına bu evdeoturduk ama dahafazla dayanacak halimiz kalmadı Eşe dosta haber saldıkKendimize göre birev bulur bulmaz taşınacağız buradanBelki de sizin evinize yerleşiriz hayat bu bell mi olur? Kara İsmail (Kara Fatma'nın eşi)