iltasyazilim
FD Üye
Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Hamburger Ekmeği İçin:
*3 su bardağı un
*2 çay kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
*2 yemek kaşığı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı pekmez
*2 yemek kaşığı su
*Susam
Hamburger Köftesi İçin:
*250 gram kadar kıyma
*1 soğan
*34 yemek kaşığı galeta unu
*56 yemek kaşığı su
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*1 buçuk çay kaşığı tuz
Karamelize Soğan İçin:
*2 yemek kaşığı zeytin yağ
*2 soğan
*3 yemek kaşığı bal
*2 çay kaşığı tuz
Ayrıca:
*Marul
*Domates
*Ketçap(isteğe göre)
*Mayonez(isteğe göre)
*Hardal(isteğe göre)
Hamburger Tarifi Yapılışı Un, maya, şeker, tuz, yumurta, tereyağı, su ve sütü karıştırarak yoğuruyoruz Elde ettiğimiz hamur ele yapışacak şekilde oluyor Hamuru 1 saat mayalandırıyoruz Daha sonra un serpilmiş tezgahta hamuru toparlayarak 4 e ayırıp, 4 beze haline getiriyoruz Bu hamur parçalarının üstünü temiz bir bezle örterek 2025 dakika kadar tekrar mayalandırıyoruz Son olarak mayalanan hamur parçalarının üzerine pekmez ve suyu karıştırarak sürüp, susamımızı serpiyoruz ve 200 derece fırında 1015 dakika kadar üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz
Hamurun mayalandığı ve piştiği boş zamanlarımızda ise soğanı rendeleyip diğer köfte malzemelerinide ekleyerek yoğurduğumuz kıymayı 4 büyük köfte haline getiriyoruz Ve dolapta dinlendirmeye bırakıyoruz
Karamelize soğan için ise soğanları piyazlık yani yarım ay şeklinde doğruyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz soteliyoruz Daha sonra balı ve tuzu ekleyip sotelemeye devam ediyoruz Soğanlarınız kahverengileşince yani iyice sotelenince ocaktan alıyoruz
Ekmeklerimiz fırından çıkmaya yakınken köftelerimizi soğanları sotelediğimiz tavada kalan yağ ile önlü arkalı kızartıyoruz Olan ekmekleri ortadan ikiye bölüp tabanına sırasıyla köfteyi, karamelize soğanı, marul ve domatesi yerleştirip ekmeğimizi kapatıyoruz Böylece hamburgerimiz hazırdır Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*2 çay kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
*2 yemek kaşığı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı pekmez
*2 yemek kaşığı su
*Susam
Hamburger Köftesi İçin:
*250 gram kadar kıyma
*1 soğan
*34 yemek kaşığı galeta unu
*56 yemek kaşığı su
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*1 buçuk çay kaşığı tuz
Karamelize Soğan İçin:
*2 yemek kaşığı zeytin yağ
*2 soğan
*3 yemek kaşığı bal
*2 çay kaşığı tuz
Ayrıca:
*Marul
*Domates
*Ketçap(isteğe göre)
*Mayonez(isteğe göre)
*Hardal(isteğe göre)
Hamburger Tarifi Yapılışı Un, maya, şeker, tuz, yumurta, tereyağı, su ve sütü karıştırarak yoğuruyoruz Elde ettiğimiz hamur ele yapışacak şekilde oluyor Hamuru 1 saat mayalandırıyoruz Daha sonra un serpilmiş tezgahta hamuru toparlayarak 4 e ayırıp, 4 beze haline getiriyoruz Bu hamur parçalarının üstünü temiz bir bezle örterek 2025 dakika kadar tekrar mayalandırıyoruz Son olarak mayalanan hamur parçalarının üzerine pekmez ve suyu karıştırarak sürüp, susamımızı serpiyoruz ve 200 derece fırında 1015 dakika kadar üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz
Hamurun mayalandığı ve piştiği boş zamanlarımızda ise soğanı rendeleyip diğer köfte malzemelerinide ekleyerek yoğurduğumuz kıymayı 4 büyük köfte haline getiriyoruz Ve dolapta dinlendirmeye bırakıyoruz
Karamelize soğan için ise soğanları piyazlık yani yarım ay şeklinde doğruyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz soteliyoruz Daha sonra balı ve tuzu ekleyip sotelemeye devam ediyoruz Soğanlarınız kahverengileşince yani iyice sotelenince ocaktan alıyoruz
Ekmeklerimiz fırından çıkmaya yakınken köftelerimizi soğanları sotelediğimiz tavada kalan yağ ile önlü arkalı kızartıyoruz Olan ekmekleri ortadan ikiye bölüp tabanına sırasıyla köfteyi, karamelize soğanı, marul ve domatesi yerleştirip ekmeğimizi kapatıyoruz Böylece hamburgerimiz hazırdır Afiyet olsun