iltasyazilim
FD Üye
Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için;
*1 adet Soğan
*1 çay kaşığı Karabiber
*1 çay kaşığı Tuz
*1 çay kaşığı Kimyon
*1 çay kaşığı Toz biber
*1 Yumurta
*1 yemek kaşığı Un
*600 gr Kıyma
Hamuru için ;
*Aldığı kadar Un
*1 paket kuru Maya
*1 Yumurta
*Yarım Margarin
*1 su bardağı ılık Su
*1 tatlı kaşığı Tuz
Diğer malzemeler;
*1 Domates
*1 Marul
*1 Soğan
*1 paket Cheddar peyniri
*Mayonez
*Ketçap
*3 dilim Kaşar
*Turşu
Üzeri için ;
*Pekmez
*Yumurta sarısı
*Susam
*Su
Hamburger Tarifi Yapılışı
İlk olarak hamuru yoğuruyoruz malzemeleri ben hep göz kararı yapıyorum sizde kaç kişilik yapmak isterseniz ölçüsünü o şekilde ayarlayabilirsiniz Hamur yoğurulduktan sonra bir süre bekletmemiz gerekiyor mayalanması için Mayalandığına emin olduğunuzda küçük bezeler yapıp üzerine su ,yumurta ve pekmez sürüp susamını da atıp fırına sürüyoruz 200 derecede hamurlar istediğimiz büyüklüğe gelene kadar pişiriyoruz yalnız ekmeklerin yumuşak olması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kaba su koymanızı öneririm Bu arada köfteyi tüm malzemeleri katıp dinlendirdikten sonra istediğimiz büyüklükte şekillerini verip ocakta çok az yağda kızartıyoruz istediğimiz kızarıklığa ulaştığında ocaktan alıyoruz Pişen ekmeklerimizi ikiye ayırıp arasına köfteleri yerleştiriyoruz Köftenin üzerine peynirlerimizi koyup erimesi için tekrar fırına sürüyoruz Eridikten sonra fırından çıkan ekmeklerimizin arasına istediğimiz malzemeleri koyup afiyetle yiyoruz
*1 adet Soğan
*1 çay kaşığı Karabiber
*1 çay kaşığı Tuz
*1 çay kaşığı Kimyon
*1 çay kaşığı Toz biber
*1 Yumurta
*1 yemek kaşığı Un
*600 gr Kıyma
Hamuru için ;
*Aldığı kadar Un
*1 paket kuru Maya
*1 Yumurta
*Yarım Margarin
*1 su bardağı ılık Su
*1 tatlı kaşığı Tuz
Diğer malzemeler;
*1 Domates
*1 Marul
*1 Soğan
*1 paket Cheddar peyniri
*Mayonez
*Ketçap
*3 dilim Kaşar
*Turşu
Üzeri için ;
*Pekmez
*Yumurta sarısı
*Susam
*Su
Hamburger Tarifi Yapılışı
İlk olarak hamuru yoğuruyoruz malzemeleri ben hep göz kararı yapıyorum sizde kaç kişilik yapmak isterseniz ölçüsünü o şekilde ayarlayabilirsiniz Hamur yoğurulduktan sonra bir süre bekletmemiz gerekiyor mayalanması için Mayalandığına emin olduğunuzda küçük bezeler yapıp üzerine su ,yumurta ve pekmez sürüp susamını da atıp fırına sürüyoruz 200 derecede hamurlar istediğimiz büyüklüğe gelene kadar pişiriyoruz yalnız ekmeklerin yumuşak olması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kaba su koymanızı öneririm Bu arada köfteyi tüm malzemeleri katıp dinlendirdikten sonra istediğimiz büyüklükte şekillerini verip ocakta çok az yağda kızartıyoruz istediğimiz kızarıklığa ulaştığında ocaktan alıyoruz Pişen ekmeklerimizi ikiye ayırıp arasına köfteleri yerleştiriyoruz Köftenin üzerine peynirlerimizi koyup erimesi için tekrar fırına sürüyoruz Eridikten sonra fırından çıkan ekmeklerimizin arasına istediğimiz malzemeleri koyup afiyetle yiyoruz