iltasyazilim
FD Üye
Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
*2 tutam tuz
*200 gr ılık süt
*1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı yoğurt
*2 yumurta
*1 paket instant maya
*550 gr un (daha az ya da daha fazla olabilir)
Köftesi için:
*500 gr kıyma
*1 kuru soğan
*1 tane yumurta
*1 diş sarımsak
*karabiber, tuz, pulbiber
*galeta unu
*çay kaşığının ucuyla da toz tarçın (fazla olmasın)
Hamburger Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun Ilık bir ortamda üstünü kapatıp 1 saat kadar dinlendirin Bu arada köfte malzemelerini yoğurup dinlenmeye bırakabilirsiniz Ama köfteler pişmeden önce mutlaka oda sıcaklığında olmalı Hamur kabardıktan sonra büyük parçalar kopartıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerlerine hafif bastırın Üstünü ince bir bezle kapatın yarım saat tepside mayalandırın Yarım saat sonunda fırına verip üzeri pembeleşene kadar pişirin Fırından alın, üzerine elinizle hafif su serpin ve bir bezle örtün soğuyana kadar bekleyin Köfteleri elinizle şekil verip teflon tavada yada varsa ızgarada pişirin Köftelerin köşelerini ortasından biraz daha yüksek tutun ki hamburgerin içinde sönük kalmasın Yani görsel olarak hamburger ekmeğinin içine koyunca arasından gözüksün Ekmekleri iyice soğuyunca (sıcakken keserseniz ortası hamur olur) ortadan kesin mayonez, ketçap, seviyorsanız hardal, kırmızı soğan, kıvırcık ve tabi köfteyi de koyup afiyetle yiyin Bu tarifteki hamburger ekmeği çok lezzetli ve çok doyurucu oluyor Bir çok denemeden sonra artık bu ekmekte karar kıldım Bunu isterseniz uzun sekil verip sandviç ekmeği olarak da kullanabilirsiniz Resimler sizi yanıltmasın Ben iki ölçü yaptım Bir ölçü hamurdan ortalama 6 tane çıkıyor
*1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
*2 tutam tuz
*200 gr ılık süt
*1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı yoğurt
*2 yumurta
*1 paket instant maya
*550 gr un (daha az ya da daha fazla olabilir)
Köftesi için:
*500 gr kıyma
*1 kuru soğan
*1 tane yumurta
*1 diş sarımsak
*karabiber, tuz, pulbiber
*galeta unu
*çay kaşığının ucuyla da toz tarçın (fazla olmasın)
Hamburger Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun Ilık bir ortamda üstünü kapatıp 1 saat kadar dinlendirin Bu arada köfte malzemelerini yoğurup dinlenmeye bırakabilirsiniz Ama köfteler pişmeden önce mutlaka oda sıcaklığında olmalı Hamur kabardıktan sonra büyük parçalar kopartıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerlerine hafif bastırın Üstünü ince bir bezle kapatın yarım saat tepside mayalandırın Yarım saat sonunda fırına verip üzeri pembeleşene kadar pişirin Fırından alın, üzerine elinizle hafif su serpin ve bir bezle örtün soğuyana kadar bekleyin Köfteleri elinizle şekil verip teflon tavada yada varsa ızgarada pişirin Köftelerin köşelerini ortasından biraz daha yüksek tutun ki hamburgerin içinde sönük kalmasın Yani görsel olarak hamburger ekmeğinin içine koyunca arasından gözüksün Ekmekleri iyice soğuyunca (sıcakken keserseniz ortası hamur olur) ortadan kesin mayonez, ketçap, seviyorsanız hardal, kırmızı soğan, kıvırcık ve tabi köfteyi de koyup afiyetle yiyin Bu tarifteki hamburger ekmeği çok lezzetli ve çok doyurucu oluyor Bir çok denemeden sonra artık bu ekmekte karar kıldım Bunu isterseniz uzun sekil verip sandviç ekmeği olarak da kullanabilirsiniz Resimler sizi yanıltmasın Ben iki ölçü yaptım Bir ölçü hamurdan ortalama 6 tane çıkıyor