4 aylık hamileyim işten cıkışım verildi 25 yıl calıştım haklarım neler işsizlik maaşı kac ay alabilirim kıdem tazminatım nekadar
Cevap: hamile işcinin işten cıkarılması
Sigortalar Kanunu'nun 4351 maddeleri calışan kadınların annelik ve hamilelik haklarıyla ilgilidir Bu maddelerde hamile kadınların ya da sigortasız eşi hamile olan erkeklerin eşleri icin gecerlidir Ancak bu hakların kendilerine tanınması icin bazı şartlar aranmaktadır
İstenilen şartlar
Sigortalı kadın icin, doğumdan onceki bir yıl icinde en az 90 gun analık sigortası priminin odenmiş olması
Sigortalı erkek icin, doğumdan onceki bir yıl icinde en az 120 gun analık sigortası priminin odenmiş olması
Sigortalının doğum yapan kadınla doğumdan once evlenmiş bulunması
43 Madde, sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının anne olması halinde şu yardımların yapılmasını ongoruyor:
Gebelik Muayenesi'nin yaptırılması ve gerekli sağlık yardımının sağlanması
Doğumda gerekli sağlık yardımlarının sağlanması
Emzirme yardım parası verilmesi
Sigortalı kadının doğumdan once ve sonra işinden kaldığı gunler icin odenek verilmesi
Analık hali sebebiyle gerekirse yurt icinde başka bir yere gonderilmesi
Cevap: hamile işcinin işten cıkarılması
Sigortalar Kanunu'nun 4351 maddeleri calışan kadınların annelik ve hamilelik haklarıyla ilgilidir Bu maddelerde hamile kadınların ya da sigortasız eşi hamile olan erkeklerin eşleri icin gecerlidir Ancak bu hakların kendilerine tanınması icin bazı şartlar aranmaktadır
İstenilen şartlar
Sigortalı kadın icin, doğumdan onceki bir yıl icinde en az 90 gun analık sigortası priminin odenmiş olması
Sigortalı erkek icin, doğumdan onceki bir yıl icinde en az 120 gun analık sigortası priminin odenmiş olması
Sigortalının doğum yapan kadınla doğumdan once evlenmiş bulunması
43 Madde, sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının anne olması halinde şu yardımların yapılmasını ongoruyor:
Gebelik Muayenesi'nin yaptırılması ve gerekli sağlık yardımının sağlanması
Doğumda gerekli sağlık yardımlarının sağlanması
Emzirme yardım parası verilmesi
Sigortalı kadının doğumdan once ve sonra işinden kaldığı gunler icin odenek verilmesi
Analık hali sebebiyle gerekirse yurt icinde başka bir yere gonderilmesi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.