Gebe kalmak istemeyen çiftlerden bayanların ve erkeklerin uygulayabileceği en tesirli korunma usullerini sizler için araştırdık. Pek gebe kalmamak için ne yapılmalı? Hamilelik önleyici yollar neler? Tevellüt denetim destekli Hibiskus çayı nasıl yapılır? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan hamilelik önleyici kür nasıl hazırlanır? Hamilelikten korunmak için en muteber ve risksiz korunma yolları...
Halk arasında ayıplanabilir mevzulardan biri olan fakat aslında bayan erkek demeden herkesin bilmesi gereken korunma prosedürleri, eksik ya da yanlış bilindiğinde topluluk içerisinde birtakım sosyolojik problemlere yol açabiliyor. Plansız oluşan hamilelik sonucunda çiftlerden kimileri ana ve peder olacak olmanın verdiği heyecan ve memnunluğu yakınlarıyla paylaşmaya başlarken, kimileri daha öncesinde bu türlü bir durum planlamadıkları için şaşkınlığa uğrayabiliyor. Şaşkınlığa uğratmasının yanı sıra hayli önemli bir sıkıntı de olan hamilelik durumu, sadece bebeğin değil ana ve pederin hayatı içerisinde de birincil konumda olacağı için istenilerek evlat sahibi olmak epey kıymetlidir. Eşlerin evlat yapmaya karar verme aşamasında göz önünde bulundurabileceği kriterler ise az çok zahirdir. Bunlardan kimileri; ekonomik meseleler, işsizlik, çiftlerin birlikte olabilmesi için kendilerini hazır hissetmemesi üzere etkenlerdir. Eşlerin evlat yapmakta ivedi etmemeye yönelik aldıkları kararlar doğrultusunda alınması gereken kıymetli önlemler vardır. Gebe kalmamak için en risksiz ve tesirli korunma metotlarını sizler için araştırdık. Evet hamilelikten korunma prosedürleri neler? Gebe kalmamak için ne yapılmalı? Hamilelikten doğal korunma yolları...
HAMİLELİKTEN KORUNMA YOLLARI NELER? EN TESIRLI KORUNMA...
TAKVİM SISTEMI:
Geçmiş devirlerden günümüze kadar ulaşan hamilelikten korunma prosedürlerinden biri olan takvimde yumurtlama regl döngülerinin tarihleri belirtilir. Her ay başında adet gören bayanların yumurtlama yani ovulasyon periyotlarında eşleriyle yakın temas halinde olmaları hamilelik talihini arttırır. Münasebetiyle gebe kalmak istemiyorsanız o aralıkta eşinizle yakın fizikî temas halinde olmamalısınız.
TÜP LİGASYONU (TÜP BAĞLAMA):
Gebe kalmamak için uygulanabilecek korunma tekniklerinden birisi de cerrahi müdahale gerektiren tüp ligasyonudur. Tüp bağlatma olarak geçen bu formülde bayanın neredeyse gebe kalma ihtimali sıfır denecek kadar azdır. Hamilelikten korunmak için tercih edilebilir en kalıcı yöntemdir!
FİTİL USULÜ:
Hatunun vajina nahiyesine koyulan fitil ile hamilelikten korunabilirsiniz. Şayet fitil yoksa, köpük yahut tablet halinde olanlarda korunma metodu tercih edilebilir. Vajinaya koyulduğu devir erkeğin sperm hücresi rahme girmeden ölür ve hamilelik riski kaybolur. Yakın temas halinden 1 saat evvel uygulanmalıdır.
SONRAKI GÜN HAPI:
Hamilelikten korunma yollarının bilakis başkalarında olduğu üzere ilgi öncesinde uygulanmayıp daha sonrasında kullanılan sonraki gün hapı, korunması usullerle gerçekleşen yakınmadan sonra olabilecek hamilelik riskini ortadan kaldırmaktadır.
DERİ ALTI İMPLANT:
Progesteron hormonun tesirli olması ile tercih edilen deri altı implant, ortalama 4 cm kadar bir uzunluğa sahiptir. 3 yıl tesirli olan deri altı implant sırf kompetan hekimler tarafından deri altını koyulur ve çıkartılır.
TEVELLÜT DENETIM HAPI:
Gebe kalmamak için adet kanamasının görüldüğü birinci gün alınması gereken veladet denetim hapı, sistemli bir formda 21 gün art geriye alınır. 21. günün ahir 1 hafta mola verilerek tekrar tüketilmeye başlanır. Tevellüt denetim hapı bırakıldığı vakit hamilelik oluşma ihtimali eskisine döner.
NOT: Yukarıda bahsedilen korunma sistemlerini kesinlikle tabip denetiminde uygulayın!
Hatunlar için korunma formülleri:
Muvakkat korunma: Tevellüt denetim hapları, hamilelik engelleyici iğneler, deri altı süreçler, hatun kondomu.
Kalıcı korunma: Tüp ligasyon (Tüp bağlatma)
Erkekler için korunma sistemleri:
Muvakkat korunma: Kondom
Kalıcı korunma: Sperm kanallarının bağlanması (vazektomi)
HAMİLELİK ENGELLEYİCİ KÜR TARİFİ! VELADET DENETIM DESTEKLİ...
HİBİSKUS ÇAYI NASIL YAPILIR?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun açıklamalarına nazaran, bayanın hamilelikten korunmak için tüketebileceği şifalı bitkilerden birisi de Hibiskustur. Hibiskus'tan yapılan çayını günde 2 sefer içerek yüzde 95 nispetinde hamilelikte korunabilirsiniz. Evet Hibiskus çayı nasıl yapılır? İşte tanımı...
Kaynamış bir bardak sıcak suyun içine 1 tutam kurutulmuş hibiskus bitkisini ekleyip her gün 2 kez tüketin.
NOT: Gebe kalmak isteyenler katiyen uzak durmalıdır!