Hamile olduğunu bilmeden doğum kontrol hapı yutkunmak hamileyken doğum denetleme hapı kullanım,gebeyken doğum denetim hapı kullanım,hamilelikte doğum kontrol hapının zararları,gebelikte doğum teftiş hapının sakıncaları,hamile olduğunu bilmeden doğum teftiş hapı kullananlar,hamilelikte doğum kontrol hapı kullanımının zararları hakkında bilgiler 35432 35432 hamileoldugunubilmedendogumkontrolhapiyutmak5c5006cd3fee9hamileoldugunubilmedendogumkontrolhapiyutmak5c5006cd3fee9 165 306 djpg35432 Hamile olduğunu bilmeden doğum kontrol hapı yutmak djpg35432 Hamile olduğunu bilmeden doğum kontrol hapı yutmak Soru: Doğum denetim hapı kullanırken hamile kaldımGebe kaldığımın haberdar olmadığım için hemen hemen bir ay daha doğum kontorol hapı kullandımKullanmış olduğum haplarin bebeğime zararı olmuşmudur Cevap: Sağlıklı bir gebelikte doğum kontrol hağı ile korunuyorsanız hamile kalmadan 3 ay önce hapların kullanımının kesilmesi uygundurFakat bazen ilaç kullanırkende hamile kalınabilirİstatistik olarak, doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalanlarda , bebekte sakatlık riskinin yüksek olduğuna dair belirti yokturBu konuda endişelerinizi onarmak için doktorunuza başvurmanızda fayda va Korunma amaçlı doğum denetleme hapı kullanırken gebe kalanlarda gebelikte buna bağlı bir problem izlenmemiştir Bu cins hastalar genel olarak kutu bittikten sonra adet görmediklerinde gebeliği ayrım ederler Bu şekilde gebeliği birincil ay farkedene kadar doğum teftiş hapı kullananlarda bebekte anomali riskinde artma izlenmemiştir Gebelik her tarafında aylarca fazla fazla sayıda kutu doğum denetim hapı içmisseniz bu durumda ilaca yan alt etkiler meydana gelebilir Bu tür durumlarda mutlaka doktorunuza danışmalısınız Hamilelikte ertesi gün hapı Ertesi gün hapları yüzde yüz koruma sağlamaz Ertesi gün hapını kullandığı halde gebe kalanlarda bebekte anormallik artışı izlenmemiştir (kaynak) Hamileliğin ilerleyen aylarında ertesi gün hapı içmisseniz (progesteron hapları) ast etkiler konusunda doktorunuza danışmalısınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.