Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hamileler İçin Önemli Besinler

Hamileler İçin Önemli Besinler
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hamilelikte Önemli Besinler
Hamileler İçin Kayda Değer Besinler Neler
Hamilelikte Kayda Değer Besinler Nelerdir?

Hamileler İçin Kayda Değer Besinler
Gebelikte ve doğum sonrasında annelerin beslenmelerine dikkat etmelerinin ne kadar kayda değer olduğunu hepimiz biliyoruz Ceset için gerekli olan gıda öğelerini taşıyan, dengelenmiş, dinç ve en önemlisi doğal besin kaynaklarına önem verilmiş bir diyet, annelerin ve dolayısıyla bebeklerin sağlığı için oldukca yük taşır

Dürüst Ve sağlıklı gıda annenin vücudunu korur ve kilo kontrolünü sağlar Bebek için de daha fazla ve kaliteli süt üretimine yardımcı olur böylece bilhassa yenmesi gereken yiyeceklerden bir kaçını altında sıraladık hepbirlikte öğenelim hamilelik döneminde ve ardından hangi besinler önemli

Portakal Suyu
Sabahtan kahvaltısını mutlaka taze bıkkın 1 kadeh portakal suyu ile tamamlayın İçeriğinde yer alan A vitamini cildi güçlendirerek nemlendirip besliyor ve elastikiyetini artırıyor Portakal suyu bununla birlikte potasyum ve folik asit içeriyor Folik asit doğumda oluşabilecek kusurları ve kalın bağırsak kanserini önlemeye muavin olur C vitamini deposu olduğundan, bir kadeh portakal suyu ile günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz C vitamini ise, bozulan hücreleri onarıp cildin savunma mekanizmasını güçlendirerek olumsuz dış etkenlerden koruyor

Elma
Elma, zengin vitamin ve mineral kaynağı olup bağışıklık sistemini güçlendirir İçeriğindeki C vitamini ile cildi zararlı dış etkenlerden korur A vitamini ile ciltteki nem kaybının azalmasına dolayısıyla kırışıklıkların giderilmesine yol açar Bilhassa lekeli hava ve kapalı ortamlara maruz kaldığımız kış günlerinde günde bir elma harcamak epeyce faydalı Hazmı kolaylaştırıp dişleri temizliyor Gebelik döneminde yaşanan kabızlık problemini giderir Yemekten önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler Gebelik sonrasında ise zayıflamak için bir meyvedir Çünkü, elmada sadece 50 kalori bulunuyor ve içinde yer alan petkinden dolayı doyurucudur Düşük kalorili olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler Demir, C vitamini ile birleştiğinde karoser tarafından olası olduğunca iyi şekilde alınır Elmada her ikisi de vardır

Süt
Yalnızca bir kadeh süt ya da süt taşıyan besinler, günlük kalsiyum ihtiyacınızın üçte birini karşılamaktadır Kuvvetli dişler ve kemiklere sahip elde etmek için kalsiyum açısından varlıklı bir diyet önemlidir Alınan kalsiyum doğruca, hipertansiyon, kalın bağırsak ve göğüs kanseri gibi hastalıklara yakalanma riski azalır Süt keza; B12, B2, D, E ve A gibi vitaminler açısından epeyce zengin bir beslenme kaynağıdır Dolayısıyla, anne karnındaki bebeklerin asap ve sindirim sisteminin düzenlenmesini, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağladığı gibi, göz ve diş sağlığı için de büyük tartı taşımaktadır Keza saç ve çivi oluşumunda da yer alır, hücreleri onarır

Muz
Lifler, C ve B6 vitamini açısından iyi bir beslenme kaynağıdır Ayrıca potasyum deposudur ve bu da vücuttaki kan basıncını aranjör önemli bir mineraldir Çoğu hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de, alev, sindirim bozuklukları, adale krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda öğüt edilir Bunun yanında muz, alerji tedavisinde de kullanılır İçindeki potasyum, sodyum ile birlikte çalışarak özellikle hamilelik döneminde tartı şampiyon hücre ve adale gelişimini sağlar, vücudun su dengesini ayarlar ve kalp atışlarının normale dönmesini sağlar Hem beynin adi fonksiyonlarını gerçekleştirmesine asistan olur Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekler Bunun yanına cisim sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlar Enerji üretimine muavin olur ve strese karşısında dayanıklılık sağlar Doğum sonrası kilo atamak isteyen anneler mısır gevreği, süt ve muzu karıştırarak yiyebilirler

Salata
Marul, domates, havuç, maydanoz ve salatalıktan oluşmuş lezzetli bir salata hem gebelik döneminde ayrıca de hamilelik ardından iyi bir besin kaynağı Hergün yenen bu karışım; sizi kalp, kanser ve diyabet riskinden korur Marul; sinirleri yatıştırır, uykusuzluğu giderir, kabızlığı önler ve hazmı kolaylaştırır Hem kandaki şeker miktarını düşürür ve kanı temizler Bu hem bebek ayrıca de anne için faydalıdır Sütten bile daha fazla kalsiyum taşıyan bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numaradır Havuç; mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir Havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun temel sebebi betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur Domates; kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve maddesel olarak yavaşlatıcı bir sebzedir Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve fazla az miktarda tuzlu bulunur

Patates
Kızarmış yenmediği taktirde kilo aldırmaz Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler Özellikle hamilelik döneminde yorgunluğa karşısında birebirdir Vücuda enerji veren madde olan karbonhidrat taşıyan patates, C ve E vitaminleri ve beta karotin açısından en zenginidir Patatesin besin değerinin büyük kısmı kabuğunda olduğundan soymak yerine özel bıçağı ile kazımak daha iyidir Kabukları soyularak pişirilen patates C vitaminin yüzde 25ini kaybeder böylece patatesi fırında kabuğuyla veya buharda veya eksik suda pişirmek gerekir

Kereviz
Kerevizde B vitamini, demir ve kireç vardır Kereviz giderir Kan ve süt yaptığı için doğum ardından faydalıdır Karaciğeri temizler Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada da faydalıdır Uzmanlar, kerevizin, iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta çok farklı alanlara yönlendirilmiş vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırdığını, unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu da önlediğini ifade ediyor Keza, kanı temizliyor ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir hal almasına yarıyor Sarılığı gideriyor, böbrekleri çalıştırıyor, artı suyu dışarı atıyor ve zayıflatıyor


Yumurta
Yumurta çoğu öbür şekilde tüketilebilir Sadece gebelik döneminde iyi pişmiş olarak yenmesi önemlidir Annelerin cılız kaslarını tekrar kuvvetlendirecek olan zorunlu proteini içerir Hem, yumurtalar vücudun kalsiyumu emmesine yardımcı olan D vitaminini de bulundurmaktadır Uzmanlara göre, kahvaltıda yumurta tüketmek ceset yağlarının yakılmasında da kayda değer rol oynuyor

Lahana
Kansere karşısında etkin olduğu aşina sebzelerin başında kazanç Bilhassa meme ve rahim kanserine aleyhinde etkilidir oldukça çok B, C, E vitamini, potasyum içerir ve kalorisi düşüktür Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Kandaki şeker miktarını düşürür Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir Astıma faydalıdır

Karnabahar
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde kadınları göğüs kanserine karşı koruyan indol3 karbonal yer alan karnabahar, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahiptir Fikir yorgunluğunu giderir Afrodizyak özelliği vardır Sinirleri kuvvetlendirir İdrar söktürür ve dalak hastalıklarına iyi kazanç

Brokoli
Brokolide havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunuyor ve bu nedenle suyu içilebilecek en iyi besinlerden biridir Beta karoten, kuvvetli bir kanser savaşçısıdır ve özellikle yemek yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azaltır Yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir Doğum sonrasında mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli vitamin deposudur ve havuç ya da elma suyu ile karıştırılarak içilmesi de keza faydalıdır

Fasulye
Taze fasulye, düşük kalorili bir sebze olduğundan rahatlıkla tüketilebilir Vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığından gebelik döneminde ve hamilelik sonrasında mutlaka tüketilmelidir Lif açısından zengin olduğundan bağırsakları çalıştırır Gebelik döneminde kabızlığa iyi kazanç Ayrıca taze fasulye; pankreas, böbrekler, karaciğer ve kalbi kuvvetlendirir Kolesterol seviyesinin düşmesine de tezgâhtar olur


Yağsız Kırmızı Et
Doğum yapmış kadınlarda, vücutlarındaki demir seviyesi düşüktür ve kırmızı et mükkemmel bir demir kaynağıdır Beden kadar iyi emilir Haftada 34 kez yağsız et yemek yemek hamileler için de gereklidir Oysa hamilelik döneminde yenen etler iyi pişmiş olmalıdır Çoğunlukla sulu yemeklerin içinde ya da köfte olarak ya da minik parçalar biçiminde doğranıp iyi pişirilmiş harcamak daha iyidir

Somon Balığı
Bu balık çeşidi omega3 yağ asitleri açısından zengindir Somon tüketmek kötü kolesterol seviyesini düşürür ve kalp hastalıkları riskini azaltır Hamilelikte tüketilen somondaki yağ asitleri, bebeğin beyin ve asap sistemi gelişimini destekler Keza zihin hem de beden sağlığını koruyan ve pozitif kilo aldırmayan somon balığı besin kalitesi yüksek bir yiyecekYapılan bir araştırma hamileliklerinde balık yağı açısından varlıklı bir perhiz uygulayan kadınların çocuklarının daha akıllı, daha çevik olduklarını ortaya koymuştur Ayrıca, içinde sıhhat için kayda değer olan omega3 yağı bulunmasına karşın, balıklar genelde daha eksik yağlıdır, kilo aldırmazlar
*
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt