iltasyazilim
FD Üye
Hamilelik Döneminde Mide Yanmasına ne iyi kazanç
Gebelikte mide yanması
Hamilelikte mide yanması
Hamilelerde mide yanması hormonlar ve karın içinde büyüyen rahim nedeniyle, asit mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına bağlı tahriştir
Erken gebelikte daha çok aşerme ve bulantıkusmaya yan oluşan bu yakınma, gebelik ilerledikçe kabızlık, dispepsi ve gaz gibi sorunlarla birlikte artan bir şekilde gelişen şidette görülür
Mide yanmasına neler iyi gelir?
Yemeklerimizi sık ve ufak öğünler halinde yemelisiniz
Ani hareketlerden ve yemekten sonra yatmak gibi mide yanmasını başlatacak hareketlerden uzaktan durunuz
Yemeklerden sonra uzanmayınız bunun yerine arkanıza minder koyarak oturunuz Pozitif dere, kahve, yağlı yiyecekler, kızartma ve baharatlı yemeklerden uzak durunuz Mide yanması oluşuyorsa yemeklerden sonradan kısa yürüyüşler yapmanızda fayda vardır
Hamilelik döneminde fazla kilo almayınız ve sebzeleri öğüterek yiyiniz Sigara kullananların sigarayı bırakmaları önemlidir Kilolarınızı yoklama etmelisiniz Yemekleri süratli yememelisiniz Gebelik döneminde karın bölgenizi sıkacak ve rahatsız edecek kıyafet ve iç çamaşırlarından uzak durunuz
Gece yatmada önce alkol çikolata ve kahve türü içecekler kullanmayınız Bu cins içecekler geceleri mide asitini fazla fazla miktarda artırırlar Gece her tarafında gizli bir uyku sağlaması için yatmadan yarım saat önce 1 bardak ılık az şekerli süt içmek faydalıdır Yatarken kullandığınız yüksek yastıklar mide yanmasını azaltır Bu önlemlerden daha sonra mide yanmanız devam ediyorsa mutlaka doktorunuza başvurunuz
Mide ağrılarınıza son verecek dinç ve arkadaş besinler
Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir İçeriğinde yer alan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor
Lahana : Lahanayı ham olarak yemeyi seçim edin İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın 1 kerevizi soyup doğrayın 1 havucu temizleyip dilimleyin Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabahtan akşam suyunu için
Patates : Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın Su,havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırıp için
Elma sirkesi : Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın
Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz ülkü getiriyor
Ispanak : Ispanağı buharda pişirin veya haşlayarak tüketin Taze yapraklarını salata olarak yiyin
Zeytinyağı : Ham olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor
Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte yer alan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor
Muz : Mideyi seven meyvelerin başında geliyor Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor
Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor
Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusuYapılan son araştırmalara tarafından midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor *
Gebelikte mide yanması
Hamilelikte mide yanması
Hamilelerde mide yanması hormonlar ve karın içinde büyüyen rahim nedeniyle, asit mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına bağlı tahriştir
Erken gebelikte daha çok aşerme ve bulantıkusmaya yan oluşan bu yakınma, gebelik ilerledikçe kabızlık, dispepsi ve gaz gibi sorunlarla birlikte artan bir şekilde gelişen şidette görülür
Mide yanmasına neler iyi gelir?
Yemeklerimizi sık ve ufak öğünler halinde yemelisiniz
Ani hareketlerden ve yemekten sonra yatmak gibi mide yanmasını başlatacak hareketlerden uzaktan durunuz
Yemeklerden sonra uzanmayınız bunun yerine arkanıza minder koyarak oturunuz Pozitif dere, kahve, yağlı yiyecekler, kızartma ve baharatlı yemeklerden uzak durunuz Mide yanması oluşuyorsa yemeklerden sonradan kısa yürüyüşler yapmanızda fayda vardır
Hamilelik döneminde fazla kilo almayınız ve sebzeleri öğüterek yiyiniz Sigara kullananların sigarayı bırakmaları önemlidir Kilolarınızı yoklama etmelisiniz Yemekleri süratli yememelisiniz Gebelik döneminde karın bölgenizi sıkacak ve rahatsız edecek kıyafet ve iç çamaşırlarından uzak durunuz
Gece yatmada önce alkol çikolata ve kahve türü içecekler kullanmayınız Bu cins içecekler geceleri mide asitini fazla fazla miktarda artırırlar Gece her tarafında gizli bir uyku sağlaması için yatmadan yarım saat önce 1 bardak ılık az şekerli süt içmek faydalıdır Yatarken kullandığınız yüksek yastıklar mide yanmasını azaltır Bu önlemlerden daha sonra mide yanmanız devam ediyorsa mutlaka doktorunuza başvurunuz
Mide ağrılarınıza son verecek dinç ve arkadaş besinler
Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir İçeriğinde yer alan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor
Lahana : Lahanayı ham olarak yemeyi seçim edin İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın 1 kerevizi soyup doğrayın 1 havucu temizleyip dilimleyin Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabahtan akşam suyunu için
Patates : Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın Su,havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırıp için
Elma sirkesi : Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın
Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz ülkü getiriyor
Ispanak : Ispanağı buharda pişirin veya haşlayarak tüketin Taze yapraklarını salata olarak yiyin
Zeytinyağı : Ham olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor
Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte yer alan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor
Muz : Mideyi seven meyvelerin başında geliyor Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor
Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor
Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusuYapılan son araştırmalara tarafından midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.