iltasyazilim
FD Üye
Hamilelik süresince 610 kiloya kadar kilo alması normaldir Kilolu kadınların ise hamilelik dönemini kilo almadan, hatta kilo vererek geçirmesi : daha iyidir Halk arasında yaygın olan “Hamile iki canlıdır, daha çok yemelidüşüncesi yanlıştır Hamileliğin iyi geçmesi, doğumun rahat ve bebeğin sağlıklı olması için ilk 3 ayını 3 günlük açlıkları yaparak geçirmelidir Daha sonraki aylarda yediklerine dikkat etmeli, saat 18:00'den sonra ve doyuncaya kadar yememelidir
Anne aç kaldığı sürece, kanda besin ve oksijen yetersiz olur Bu vaziyette cenin anne kanından yeterli besin ve oksijen sağlayabilmek için hareketlerini artırmak ve kan dolaşımını hızlandırmak zorunda olur Daha çok hareket ve daha hızlı kan dolaşımı cenine sağlık, dayanıklılık ve kuvvet kazandırır Bunun beraberinde annenin yapacağı herhangi bir hareketli iş, spor veya egzersiz de cenin üzerinde açlık gibi etki verir
Tüm hamilelere rutin olarak RekombinantDNA folik asit, vitamin ve kan yapıcı ilaçlar verilir En zengin folik asit kaynağı hurma olduğu halde yapay folik asit verilmesinin nedeni nedir Bir Ülkede fazla yeşil yapraklı sebze ve meyve bulunuyorsa ve 12 ay boyunca güneş ışığı varsa nanogen teknolojisi ürünü yapay vitaminler niçin verilir
Sağlıklı ortamda yaşayan, sağlıklı hamilelerde bile hemoglobin ve demir düşüklüğü gözlenmektedir Bu durumun hamile için zaruri olabileceğini düşünmeyerek bütün hamilelere demir içeren ilaçlar verilmektedirHalbuki gereğinden fazla alınan demir iyonları metabolizma unsurları ile reaksiyona girerek oksidatif DNA hasarına yol açar Metallerin aracılık ettiği oksidatif DNA hasarının kanserde önemli rol oynadığı tesbit edilmiştir
Hamilelikte özellikle ceninde aşırı miktarda biriken demir karaciğer sirozu, diyabet, ten renginde koyulaşma, kalpte büyüme ve tahribat gibi sorunlara yol açar Ayrıca, ceninin beyin gelişimini engeller, doğduktan sonra agresif davranışlara, ani ve sert tepkilere ve hiperaktiviteye neden olabilir
Doğumun kolay olması, doğumdan sonra sütün temiz ve yeterli olması için ilk 45 ay beslenirken meyve, sebze, yeşillik, doğal bal, pekmez, taze kırılmış tuzsuz badem, fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemiş yenmesi gerekir
Kalsiyum, vitamin ve protein ihtiyacını da semizotu, ıspanak, roka, tere, dereotu, kişniş, hindiba, ısırgan otu, brokoli, turp yaprağı gibi yeşil yapraklı sebzelerden, haftada 34 kere mizacına uygun et veya balıktan,hurma, enginar ve tahinden karşılaması gerekir
Sebze çeşitlerinde bulunan kalsiyum proteinlerin hazmı kolaydır, klorofil kandaki hemoglobine benzediği için kansızlığı giderir Sebzelerdeki organik asitler aktif temizleyici olduğu için rahmi ve doğum yollarındaki kasları kireçten korur tıkanmış damarları temizler Doğuma yakın son 2 ayında ise hurmayı daha fazla yemek, 2 hafta kal ise 1 saat önceden ıslatılmış keten tohumu ve zeytinyağı içmek, safran kullanmak sarımsak yutmak rahmi güçlendirir ve kasların esnemesini sağlar
Anne aç kaldığı sürece, kanda besin ve oksijen yetersiz olur Bu vaziyette cenin anne kanından yeterli besin ve oksijen sağlayabilmek için hareketlerini artırmak ve kan dolaşımını hızlandırmak zorunda olur Daha çok hareket ve daha hızlı kan dolaşımı cenine sağlık, dayanıklılık ve kuvvet kazandırır Bunun beraberinde annenin yapacağı herhangi bir hareketli iş, spor veya egzersiz de cenin üzerinde açlık gibi etki verir
Tüm hamilelere rutin olarak RekombinantDNA folik asit, vitamin ve kan yapıcı ilaçlar verilir En zengin folik asit kaynağı hurma olduğu halde yapay folik asit verilmesinin nedeni nedir Bir Ülkede fazla yeşil yapraklı sebze ve meyve bulunuyorsa ve 12 ay boyunca güneş ışığı varsa nanogen teknolojisi ürünü yapay vitaminler niçin verilir
Sağlıklı ortamda yaşayan, sağlıklı hamilelerde bile hemoglobin ve demir düşüklüğü gözlenmektedir Bu durumun hamile için zaruri olabileceğini düşünmeyerek bütün hamilelere demir içeren ilaçlar verilmektedirHalbuki gereğinden fazla alınan demir iyonları metabolizma unsurları ile reaksiyona girerek oksidatif DNA hasarına yol açar Metallerin aracılık ettiği oksidatif DNA hasarının kanserde önemli rol oynadığı tesbit edilmiştir
Hamilelikte özellikle ceninde aşırı miktarda biriken demir karaciğer sirozu, diyabet, ten renginde koyulaşma, kalpte büyüme ve tahribat gibi sorunlara yol açar Ayrıca, ceninin beyin gelişimini engeller, doğduktan sonra agresif davranışlara, ani ve sert tepkilere ve hiperaktiviteye neden olabilir
Doğumun kolay olması, doğumdan sonra sütün temiz ve yeterli olması için ilk 45 ay beslenirken meyve, sebze, yeşillik, doğal bal, pekmez, taze kırılmış tuzsuz badem, fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemiş yenmesi gerekir
Kalsiyum, vitamin ve protein ihtiyacını da semizotu, ıspanak, roka, tere, dereotu, kişniş, hindiba, ısırgan otu, brokoli, turp yaprağı gibi yeşil yapraklı sebzelerden, haftada 34 kere mizacına uygun et veya balıktan,hurma, enginar ve tahinden karşılaması gerekir
Sebze çeşitlerinde bulunan kalsiyum proteinlerin hazmı kolaydır, klorofil kandaki hemoglobine benzediği için kansızlığı giderir Sebzelerdeki organik asitler aktif temizleyici olduğu için rahmi ve doğum yollarındaki kasları kireçten korur tıkanmış damarları temizler Doğuma yakın son 2 ayında ise hurmayı daha fazla yemek, 2 hafta kal ise 1 saat önceden ıslatılmış keten tohumu ve zeytinyağı içmek, safran kullanmak sarımsak yutmak rahmi güçlendirir ve kasların esnemesini sağlar