Hamilelik Doneminde Beslenme
Hamilelik doneminde bayanların nasıl beslenmesi konusunda cokda bilincli olmadıklarını duşunuyorumGerci buyuk şehirlerde doktor kontrolu altında hamilelikleri takip edilen kadınlar cok daha şanslılarEn azından bir yol gosterenleri oluyor kırsal kesimde yaşayan kadınalr icin aynı şey soz konusu değil malesefOnlarda buyuklerinin tavsiyelerine gore beslenmeye calışıyorlar
Bu yazımzıda sizlere hamilelikte nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda kısa bilgiler vermek istiyoruzGebelik doneminde nasıl besleneceksiniz yazımızı okuyarak bunu daha iyi oğrenebilirsiniz
Gebe kadınların en cok dikkat etmesi gerekenlerden birisi, gune kahvaltı yaparak başlamaktır Ana oğun ve ara oğunler belirlenmeli, duzenli olarak bu oğunlerde yemekler yenilmeli, meyveler tuketilmelidir Sabah kahvaltısı gebelik doneminde alınan kiloların hızını yavaşlandıracaktır Ayrıca gune sabah kahvaltısı ile başlamak kan şekerini de dengeleyecektir
imageshamileliktenasilbeslenmeli5ae90df1a6f41
Gebelik doneminde, ozellikle beslenme konusundaki kucuk ayrıntılar, anne ve bebek sağlığı acısından risk yaratabiliyor Uzmanlar; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz urunlerine kadar pek cok besinden uzak durmaları icin uyarıyor Hamileyken kendi sağlığınıza dikkat etmek, bebeğinizi de korumanın en iyi yoludur İşte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat etmeniz gerekenler:
Kuflu ve pastorize edilmemiş sutten yapılan peynirler: Pastorize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, duşuk ve doğum kusurlarına yol acan listeria (tehlikeli bir bakteri cinsi) bulunur Pastorize sutten yapılmış her tur beyaz peynir, kaşar peyniri ya da diğer tur peynirler rahatlıkla yenebilir Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler icin gereklidir Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olacaktır
Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta iceren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tuketilmemeli İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmazAz pişmiş ya da ciğ et: Ciğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli Az pişmiş ve ciğ ette toksoplazma riski vardır Toksoplazma, duşuğe ve doğum kusurlarına neden olabilir Et ve tavukları, hic pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz Buzluktan cıkan etleri, iyice cozulmeden pişirmeyin
Deniz urunleri: Deniz urunlerini, bakterilerinin olmesini sağlamak icin iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz
Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin
Hamilelik doneminde bayanların nasıl beslenmesi konusunda cokda bilincli olmadıklarını duşunuyorumGerci buyuk şehirlerde doktor kontrolu altında hamilelikleri takip edilen kadınlar cok daha şanslılarEn azından bir yol gosterenleri oluyor kırsal kesimde yaşayan kadınalr icin aynı şey soz konusu değil malesefOnlarda buyuklerinin tavsiyelerine gore beslenmeye calışıyorlar
Bu yazımzıda sizlere hamilelikte nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda kısa bilgiler vermek istiyoruzGebelik doneminde nasıl besleneceksiniz yazımızı okuyarak bunu daha iyi oğrenebilirsiniz
Gebe kadınların en cok dikkat etmesi gerekenlerden birisi, gune kahvaltı yaparak başlamaktır Ana oğun ve ara oğunler belirlenmeli, duzenli olarak bu oğunlerde yemekler yenilmeli, meyveler tuketilmelidir Sabah kahvaltısı gebelik doneminde alınan kiloların hızını yavaşlandıracaktır Ayrıca gune sabah kahvaltısı ile başlamak kan şekerini de dengeleyecektir
imageshamileliktenasilbeslenmeli5ae90df1a6f41
Gebelik doneminde, ozellikle beslenme konusundaki kucuk ayrıntılar, anne ve bebek sağlığı acısından risk yaratabiliyor Uzmanlar; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz urunlerine kadar pek cok besinden uzak durmaları icin uyarıyor Hamileyken kendi sağlığınıza dikkat etmek, bebeğinizi de korumanın en iyi yoludur İşte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat etmeniz gerekenler:
Kuflu ve pastorize edilmemiş sutten yapılan peynirler: Pastorize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, duşuk ve doğum kusurlarına yol acan listeria (tehlikeli bir bakteri cinsi) bulunur Pastorize sutten yapılmış her tur beyaz peynir, kaşar peyniri ya da diğer tur peynirler rahatlıkla yenebilir Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler icin gereklidir Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olacaktır
Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta iceren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tuketilmemeli İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmazAz pişmiş ya da ciğ et: Ciğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli Az pişmiş ve ciğ ette toksoplazma riski vardır Toksoplazma, duşuğe ve doğum kusurlarına neden olabilir Et ve tavukları, hic pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz Buzluktan cıkan etleri, iyice cozulmeden pişirmeyin
Deniz urunleri: Deniz urunlerini, bakterilerinin olmesini sağlamak icin iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz
Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin