iltasyazilim
FD Üye
Gebelik (gebelik) döneminde gıda ve kilo alımı
Hamilelikte Beslenme,Dinç ve Zararlı Yiyecekler
Gebelikte Döneminde Dinç ve Zararlı Besinler nelerdir
Değerli Anne adayları bebeğiniz için en iyisini istiyorsunuz kesinlikle bizlerde hamleliğiniz süresince nasıl sağlıklı ve dengelenmiş beslenmeniz gerektiğini konularımızda derlediğimiz yazılarımızla sizlere bu bilgileri sunmaya çalışıyoruz
Gebe olduğunuz dönemde yediklerinizin, bebeğinizin büyümesim ve gelişmesi, vücudunuzun da oluşan değişikliklerle başa çıkabilmesi için yeterli enerji ve gıdaları sağlayacak şekilde olmasına dikkat etmeniz gerekir Bu yazıda, gebe olduğunuz dönemde dinç yiyecekler seçmenize muavin olacak pratik tavsiyeler bulunmaktadır
Doğacak olan bebeğinizin gıda kaynağı sizin ona sunduğunuz depolarınızdır“Bebek; ihtiyacı olan gıdaları, kordon aracılığı ile sizin kanınızdan temin eder Dolayısıyla kanınızda dolaşan besin öğelerinin kalitesinden 1 derecede sorumlusunuz demektir
Belenmede dikkat edilicek hususlar nelerdir?
çoğu kez az eksik yemeli
Sindirimi güç gıdalardan kaçınmalı
Bol su içilmeli
Posalı gıdalar alınmalı
Hazırlanmış yiyecek ve içeceklerden kaçınmalı
Artı tuzlu baharatlı şekerli yağlı hamurlu yiyecekler yenmemeli
Jurnal ekmek miktarı 3 orta dilimi geçmemeli
D vitamini ihtiyacı için güneş ışığından yararlanmalı
Uzun süre aç kalmamalı
Sağlık personelinin vereceği kan ve vitamin hapları düzenli kullanılmalı
Gebelik boyunca 912 kilodan pozitif kilo almamalı
Gebelikte en zararlı besinler nelerdir?
genelde tatlı ve şekerlemeler
Şekerli marmelatlar
Likörler
Gazlı ve şekerli içecekler (Kolagazoz vb)
Aperatifler
Kızartmalar
Çok pozitif kahve veya da akarsu
İki şahsiyet yemek yemek
Gebelikte kalori 3 nedenden dolayı gereklidir Bunlar gebeliğe ast yeni dokuların yapımı, bu dokuların idame ettirilmesi ve gebe vücudun hareketi için zorunlu olan enerjinin sağlanmasıdır
Hamile bir bayan hamile olmayana göre günde takriben 300 fazladan kaloriye gereksinim duyarBu takriben 2300 kalorigün dür gebelikteki kalori tüketimi birincil 3 ayda asgari düzeydeyken bu dönemden daha sonra hızlı bir artma gösterir Ikinci 3 ayda bu kaloriler annedeki büyümeyi karşılarken son 3 ayda ise temel olarak fetus ve plasentadaki büyümeye harcanırNormal dinç bir kadında bütün hamilelik her tarafında önerilen kilo artışı 1113 kg'dir Bu 11 kilonun 6 kilosu anneye, 5 kilosu ise bebeğe aittir
Dikkat edilmesi gereken noktalar
Yemek Yemek yaparken, yemekler arasında ve tuvaletten sonra mutlaka ellerinizi tamamen yıkayın
Aynı mutfak malzemesi ile farklı yemekler yapmayın
Kullanilmis mutfak malzemelerini yikamadan bitmiş kullanmayin
Yemek pisirirken çig etin diger malzemeler ile bağlantı etmemesine uyarı edin
Çig eti buzdolabinda sikica paketleyerek saklayin
Pasli konserve kutularini kullanmayin
Pastörize edilmemis süt içmeyin
Bilhassa dondurulmus etleri pisirmeden önce en ince ayrıntısına kadar çözülmesini bekleyin
Erittiginiz bir yiyecek maddesini katiyen tekrar dondurmayin
Pismis bir yemegi sadece 1 defa daha isitin kalanini atin
Yemegi isitirken tamaminin ayrıntılarıyla isinmasina özen gösterin
1 gün bile geçmis olsa kullanim tarihi geçmis hiçbir ürünü asla kullanmayin
Buzdolabinizin içindeki sicakligin azami 4 derece olmasi gerektigini unutmayin
Restoranlarda önceden pisirilip sicak kalmasi için isik vb altinda bekletilen yiyeceklerden uzakta durun
Hazirlanisi ve saklanisi konusunda belli olmadiginiz hiçbir gıda maddesini yemeyin
Evde hayvan besliyorsaniz mutfaga sokmayin
*
Hamilelikte Beslenme,Dinç ve Zararlı Yiyecekler
Gebelikte Döneminde Dinç ve Zararlı Besinler nelerdir
Değerli Anne adayları bebeğiniz için en iyisini istiyorsunuz kesinlikle bizlerde hamleliğiniz süresince nasıl sağlıklı ve dengelenmiş beslenmeniz gerektiğini konularımızda derlediğimiz yazılarımızla sizlere bu bilgileri sunmaya çalışıyoruz
Gebe olduğunuz dönemde yediklerinizin, bebeğinizin büyümesim ve gelişmesi, vücudunuzun da oluşan değişikliklerle başa çıkabilmesi için yeterli enerji ve gıdaları sağlayacak şekilde olmasına dikkat etmeniz gerekir Bu yazıda, gebe olduğunuz dönemde dinç yiyecekler seçmenize muavin olacak pratik tavsiyeler bulunmaktadır
Doğacak olan bebeğinizin gıda kaynağı sizin ona sunduğunuz depolarınızdır“Bebek; ihtiyacı olan gıdaları, kordon aracılığı ile sizin kanınızdan temin eder Dolayısıyla kanınızda dolaşan besin öğelerinin kalitesinden 1 derecede sorumlusunuz demektir
Belenmede dikkat edilicek hususlar nelerdir?
çoğu kez az eksik yemeli
Sindirimi güç gıdalardan kaçınmalı
Bol su içilmeli
Posalı gıdalar alınmalı
Hazırlanmış yiyecek ve içeceklerden kaçınmalı
Artı tuzlu baharatlı şekerli yağlı hamurlu yiyecekler yenmemeli
Jurnal ekmek miktarı 3 orta dilimi geçmemeli
D vitamini ihtiyacı için güneş ışığından yararlanmalı
Uzun süre aç kalmamalı
Sağlık personelinin vereceği kan ve vitamin hapları düzenli kullanılmalı
Gebelik boyunca 912 kilodan pozitif kilo almamalı
Gebelikte en zararlı besinler nelerdir?
genelde tatlı ve şekerlemeler
Şekerli marmelatlar
Likörler
Gazlı ve şekerli içecekler (Kolagazoz vb)
Aperatifler
Kızartmalar
Çok pozitif kahve veya da akarsu
İki şahsiyet yemek yemek
Gebelikte kalori 3 nedenden dolayı gereklidir Bunlar gebeliğe ast yeni dokuların yapımı, bu dokuların idame ettirilmesi ve gebe vücudun hareketi için zorunlu olan enerjinin sağlanmasıdır
Hamile bir bayan hamile olmayana göre günde takriben 300 fazladan kaloriye gereksinim duyarBu takriben 2300 kalorigün dür gebelikteki kalori tüketimi birincil 3 ayda asgari düzeydeyken bu dönemden daha sonra hızlı bir artma gösterir Ikinci 3 ayda bu kaloriler annedeki büyümeyi karşılarken son 3 ayda ise temel olarak fetus ve plasentadaki büyümeye harcanırNormal dinç bir kadında bütün hamilelik her tarafında önerilen kilo artışı 1113 kg'dir Bu 11 kilonun 6 kilosu anneye, 5 kilosu ise bebeğe aittir
Dikkat edilmesi gereken noktalar
Yemek Yemek yaparken, yemekler arasında ve tuvaletten sonra mutlaka ellerinizi tamamen yıkayın
Aynı mutfak malzemesi ile farklı yemekler yapmayın
Kullanilmis mutfak malzemelerini yikamadan bitmiş kullanmayin
Yemek pisirirken çig etin diger malzemeler ile bağlantı etmemesine uyarı edin
Çig eti buzdolabinda sikica paketleyerek saklayin
Pasli konserve kutularini kullanmayin
Pastörize edilmemis süt içmeyin
Bilhassa dondurulmus etleri pisirmeden önce en ince ayrıntısına kadar çözülmesini bekleyin
Erittiginiz bir yiyecek maddesini katiyen tekrar dondurmayin
Pismis bir yemegi sadece 1 defa daha isitin kalanini atin
Yemegi isitirken tamaminin ayrıntılarıyla isinmasina özen gösterin
1 gün bile geçmis olsa kullanim tarihi geçmis hiçbir ürünü asla kullanmayin
Buzdolabinizin içindeki sicakligin azami 4 derece olmasi gerektigini unutmayin
Restoranlarda önceden pisirilip sicak kalmasi için isik vb altinda bekletilen yiyeceklerden uzakta durun
Hazirlanisi ve saklanisi konusunda belli olmadiginiz hiçbir gıda maddesini yemeyin
Evde hayvan besliyorsaniz mutfaga sokmayin
*