Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamilelikte Salatalık Yemenin Faydaları Ve Zararları

Hamilelikte Salatalık Yemenin Faydaları Ve Zararları
0
411

urgot

FD Üye
Katılım
Eki 24, 2020
Mesajlar
3,810
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Konum
Rusya
F-D Coin
98

Hamilelikte Salatalık Yemenin Faydaları Ve Zararları

Salatalık, hem çok lezzetli hem de su içeriği yüksek olan bir sebzedir. Hamilelerin favorisi olan salatalık konusunda ise “gebelikte salatalık yemenin yararları nelerdir?” sorusu akıllara gelmektedir. Bu makalemizde hamilelikte salatalık tüketiminin faydalarına yer verdik. Hamilelikte ekşi aşermenin kız bebek, tatlı aşermenin ise erkek bebek sahibi olmaya delalet ettiğine inanılır. Salatalık da ekşice bir besin olduğundan salatalık aşeren annelerin kızı olacağı düşünülür.

Hamilelikte Salatalığın Faydaları

Kabızlığı Önler

Salatalık, hem çözünür hem de çözünmeyen liflerin mükemmel bir kaynağıdır. Çözünür lif, hamile kadının kolesterol ve kan şekeri düzeylerinin düşürülmesine yardımcı olurken, çözünmeyen lif dışkı yumuşatır ve hamilelik sırasında yaygın olarak görülen kabızlığı tedavi eder

Hamile Kadının Vitamin İhtiyacını Karşılar

Salatalık, doğmamış bebeğin gelişimi için ihtiyaç duyduğu her şeyi içerir: kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve folik asit olarak da bilinen B1, B2, B3 ve B9 gibi hayati vitaminler salatalıkta mevcuttur.

C vitamini, beta-karoten ve manganez dahil olmak üzere çeşitli antioksidanlar bakımından zengin olan salatalık, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur ve böylece hamile kadında soğuk algınlığı, grip ve nezleyi önlenmeye yardımcı olur. Ayrıca, salatalıkta bulunan kalsiyum, demir, potasyum, fosfor, çinko, bakır, iyot ve kükürt anne karnındaki bebeğin gelişimi için önemlidir ve bebekteki büyüme anormalliklerini önleyebilir.

Antioksidan Deposudur

Gebelik, antioksidan ihtiyacının yoğun olduğu bir süreçtir. Salatalık ise antioksidan bakımından zengin olduğu için bu gereksinimi karşılayacaktır. Böylece anne karnındaki bebeğin büyüdüğünde astım hastalığına yakalanma riski büyük ölçüde azalacaktır.

Yüksek Tansiyonu Hipertansiyonu Önler

Salatalık, bol miktarda fosfor, potasyum ve magnezyum gibi çeşitli minerallere sahiptir. Kısaca salatalık, mineral hazinesi olarak nitelendirilebilir. Salatalık, hipertansiyona karşı doğal bir çözümdür. Bilhassa salatalıktaki potasyum minerali sayesinde ürik asidin fazlası ve metabolik atıklar, böbreklerden süzülerek dışarı atılır. Böylelikle vücuttaki toksinler temizlenir ve hamileliğin daha iyi geçmesi sağlanır.

Kilo Aldırmaz Kalorisi Düşüktür

Salatalığın kalorisi son derece azdır. Bu nedenle kilo almaya sebep olmaz. Salatalık, iyi bir vitamin ve mineral kaynağı olduğundan sağlık için çok faydalıdır. Kadınlardaki günlük kalori ihtiyacı, 1800 ila 2000 arasında değişmektedir. Doktorlar, bu gereksinimin hamilelikte 300 ile 350 oranında arttığını bildirmektedir. 100 kaloriyi baz alarak hesaplayacak olursak, salatalıkta yalnızca 12 kalori bulunduğu söylenebilir. Yani günde 1 kg salatalık tüketilse dahi, 120 kaloriden fazla alınmayacaktır.

Hamilelikte Salatalığın Zararları Nelerdir?

Salatalık, hamilelerin gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri bir yiyecek olsa da, çok fazla tüketildiği takdirde şu sorunlar meydana gelebilir:

  • Diüretik etkisinden dolayı idrar sıklığında artış yaşanabilir ve günlük yaşamınız olumsuz etkilenebilir.
  • Salatalığın içerisindeki lif miktarı fazladır. Bu yüzden salatalığın aşırı tüketilmesi, şişkinliğe yol açabilir. Aynı zamanda çok fazla salatalık yemek, karın ağrısı da yapabilir.
 

Similar threads

Hamilelikte Şeftali Yemenin Faydaları ve Zararları Şeftali, vücudun gereksinim duyduğu liflere, vitaminlere ve mineralere sahip olan bir meyvedir. Ayrıca şeftalinin içerisindeki yağ ve kalori miktarı da düşüktür. Şeftali, hem annenin hem de bebeğin sağlığına son derece yararlıdır. Hamileler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
621
Hamilelikte Portakal Yemenin Faydaları Ve Zararları Neler? Portakal kış aylarının en sevilen ve en çok tüketilen meyvelerindendir. Portakal, yüksek C vitamini, antioksidan içeriği ile hamileler için de çok faydalıdır. Portakal gibi ekşimsi gıdaları aşermenin hamile kadının kızı olacağına delalet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
483
Hamilelikte Kivi Yemenin Bebeğe Ve Anneye Faydaları Ve Zararları Kivi, C vitamini, E, diyet lifi, antioksidanlar, folik asit, potasyum gibi mineral dolu hamile kadınlar için çok faydalı bir meyvedir. Gebelikte kivi yemek hem anne hem bebek sağlığı için çok yararlıdır. Bebeğin beyin ve kemik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
363
Hamilelikte Ceviz Yemenin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Hamilelik yediklerinize ve içtiklerinize çok dikkat etmeniz gereken bir dönemdir. Yediğiniz içtiğiniz şeyler hem sizi hem de bebeğinizin sağlığını doğrudan etkiler. Ceviz de hamileler için en faydalı besinler arasında yer alır. Anne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
368
Hamilelikte Turşu Yemenin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Aşerme, hamile kadınların pek çoğunda ortaya çıkan bir durumdur. Her kadının aşerdiği yiyecekler birbirinden farklı olabilir. Gebelik sırasında meydana gelen hormonal değişiklikler, bazı anne adaylarının turşu ve buna benzer gıdaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
321
858,466Konular
981,165Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt