Hamileyim uykuya dalmakta güçlük çekiyorum ne yapmalıyım? hamilelikte uykusuzluk,hamilelikte uykusuzluğa ne iyi gelir,hamilelikte uykusuzluk nasıl giderilir,hamilelikte uykuzluk hakkında bilgiler 42856 42856 hamileyimuykuyadalmaktazorlukcekiyorumneyapmaliyim5c4f86f6dff25hamileyimuykuyadalmaktazorlukcekiyorumneyapmaliyim5c4f86f6dff25 533 800 ujpg42856 Hamileyim uykuya dalmakta zorluk çekiyorum ne yapmalıyım? ujpg42856 Hamileyim uykuya dalmakta zorluk çekiyorum ne yapmalıyım? Hamilelik döneminde vücudunuzun geçirdiği hormonal ve psikolojik şansın dönmesi doğal olarak uyku düzeninizde de değişikliklere niçin olur Gebelik döneminde uykusuzluk problemini çoğu anne adayı çekmektedir Bu tür sorunlar için yapılması gerekenler şunlardır; Sırtüstü yatmaktan kaçınılmalıdır Birincil aylardan başlayarak hamileliğin ileriki dönemlerinde büyük yarar sağlayacak olan sol tarafa yatma alışkanlığı edinilmelidir Yatmadan önce nehir, kahve gibi içecekler içmemeye itina gösterilmeli ve gün içerisinde düzenli çalışma yapılmalıdır Gece yatmadan önce mutlaka tuvalete gitmeli ve yatmadan önce akıcı tüketimi azaltılmalıdır, bu gece tuvalet ihtiyacı için uyanmak zorunda kalmanızı önleyecektir Uyumadan önce ılık bir duş elde etmek ve ılık bir süt içmek vücudunuzu rahatlatacak ve uykunuzun gelmesini sağlayacaktır Yatma ve kalkma saatleri düzene sokulmalı ve her gece aynı saatte yatıp, sabahtan aynı saatte kalkmak ilke haline getirilmelidir Yatak odası gün içerisinde havalandırılmalı ve odanın oksijenin bol olması sağlanmalıdır Dinç bir uyku için yatak çok önemlidir Fazla sert bir yatak uyumayı zorlaştırır, fazla yumuşak yatak ise bel ağrılarına neden olabilir Yatağın ortopedik nitelik taşımasına uyarı edilmelidir Uyurken sıcacık kıyafetler tercih edilmelidir Bilhassa beli sıkan kıyafetler giyilmemelidir Yatarken bacakların arasına, sırta ve karnın altına takviye olarak yastık koyulabilir Vücudun üst bölümü yükseltildiğinde mide yanması, reflü ve solunum yetmezliği önlemiş olur Bu öneriler hem hamile anne adayları, keza yeni doğum yapmış anneler için uygulanabilir Bu sayede iyi bir dinlenme sağlanmış olacaktır