iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
100 Gr Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz
Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz Soğanı da rendeleyiniz
Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz Beklettiğiniz suyu ilave ediniz Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz Sıcak servis yapınız
Notlar: 1 Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeğidir 2 Arzu edenler, çorbaya limon sıkabilirler
100 Gr Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz
Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz Soğanı da rendeleyiniz
Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz Beklettiğiniz suyu ilave ediniz Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz Sıcak servis yapınız
Notlar: 1 Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeğidir 2 Arzu edenler, çorbaya limon sıkabilirler