iltasyazilim
FD Üye
Hamsi Çorbası(+8 Ay ) Tarifi İçin Malzemeler
*15 adet hamsi
*Yarım soğan
*Yarım patates
*Yarım havuç
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı un
*1 adet tane karabiber
*Tuz
Hamsi Çorbası(+8 Ay ) Tarifi Yapılışı Hamsiler iyice yıkanır temizlenir ,kılçıkları ayıklanır Üzerini geçecek kadar suyla haşlanır Diğer tarafta tencereye zeytinyağı soğan sarımsak eklenir, soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış havuç ve patates eklenir Haşlanan hamsiler suyun içinden alınır ve patateslerin üzerine eklenir 1 adet tane karabiber de eklenir Hamsiyi haşladığımız suyu süzgeçten geçirerek tencereye ekleriz Süzgeçten geçirmemizin sebebi kılçık olmadığından emin olmak Suyu ekledikten sonra pirinçleri de ekleriz Pirinçler pişene kadar pişirilir Çatalla da havuç ve patatesler kontrol edilir piştiğinden emin olunduğunda başka bir tavada tereyağında un kokusu çıkana kadar kavrulur Kavrulan un çorbaya katılır Tane karabiber içinden çıkartılır az miktarda da tuz katılır Robottan yada blendırdan geçirilir Servis edilirken bir damla limon katılabilir Ben püre şeklinde olsun diye azcık kalın yaptım isteyen suyunu çoğaltabilir Afiyet olsun
*15 adet hamsi
*Yarım soğan
*Yarım patates
*Yarım havuç
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı un
*1 adet tane karabiber
*Tuz
Hamsi Çorbası(+8 Ay ) Tarifi Yapılışı Hamsiler iyice yıkanır temizlenir ,kılçıkları ayıklanır Üzerini geçecek kadar suyla haşlanır Diğer tarafta tencereye zeytinyağı soğan sarımsak eklenir, soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış havuç ve patates eklenir Haşlanan hamsiler suyun içinden alınır ve patateslerin üzerine eklenir 1 adet tane karabiber de eklenir Hamsiyi haşladığımız suyu süzgeçten geçirerek tencereye ekleriz Süzgeçten geçirmemizin sebebi kılçık olmadığından emin olmak Suyu ekledikten sonra pirinçleri de ekleriz Pirinçler pişene kadar pişirilir Çatalla da havuç ve patatesler kontrol edilir piştiğinden emin olunduğunda başka bir tavada tereyağında un kokusu çıkana kadar kavrulur Kavrulan un çorbaya katılır Tane karabiber içinden çıkartılır az miktarda da tuz katılır Robottan yada blendırdan geçirilir Servis edilirken bir damla limon katılabilir Ben püre şeklinde olsun diye azcık kalın yaptım isteyen suyunu çoğaltabilir Afiyet olsun