Balık mevsiminin başladığı bu günlerde birbirinden farklı ve lezzetli balık tanımlarını sofralarınıza taşıdık. Artık de sizler için hamsi balığının hanede basitçe tekniklerini detaylı bir formda anlatıyoruz. Hem sunumlu hem de enfes bir hamsi pişirmek istiyorsanız kesinlikle hakikat ayıklama metodunu incelemelisiniz.
Hamsi balığı, en çok sevilen ve çok ziyade tüketilen balıklar arasındadır. Kasım ayı boyunca denizden tutulan hamsiler acilen haftasında pazarlarda mahallini alıyor. Ocakta enfes bir halde pişirilen hamsinin içerisinde bulunan yağ eridikçe A ve D vitaminleri bakımından nispeten zenginleşir. İçerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan hamsi, yapılan araştırmalara nazaran ani kalp vefatlarını azaltıyor. Kılçığı ile yenilen bir balık olan hamsi içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum ile kemik ve dişlerin gelişiminde değerli rol oynadığından bebek ve evlatların yemesi çok kıymetlidir. Ayrıca omega 3 kaynağı olup sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yan alıyor. Evet herkesin severek yediği hamsi balığı nasıl temizlenir? Hamsi balığı temizlenmeden yenir mi?
- Öncelikle hamsinin başı yukarıya gelecek biçimde avucunuzun içine alın ve başlarını bir kenara alarak sürece başlayın.
- Daha sonra balığın gövdesinden kuyruğuna hakikat baş parmağınız yardımıyla içindekileri temizleyerek sürece devam edin.
- İçini temizlediğiniz hamsileri kopmayacak halde ikiye ayırın.
- Hamsinin içerisindeki kılçığı basitçe temizlemek için nazikçe hareketlerle kendinize hakikat tutarak çekin.
- Balığı ayıklama sürecinden sonra tuzlu suda uzun bir müddet bekletin. Pişirmeye yakın duru sudan geçirin.
İşte bu kadar!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.