Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsi nasıl ayıklanır? Hamsi temizlemenin püf noktaları

Hamsi nasıl ayıklanır? Hamsi temizlemenin püf noktaları
0
118

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,218
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
27
hamsi_nasil_ayiklanir_1567759678_6222.png

Balık mevsiminin başladığı bu günlerde birbirinden farklı ve lezzetli balık tariflerini sofralarınıza taşıdık. Şimdi de sizler için hamsi balığının evde kolayca yöntemlerini detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Hem sunumlu hem de enfes bir hamsi pişirmek istiyorsanız mutlaka doğru ayıklama yöntemini incelemelisiniz.

Hamsi balığı, en çok sevilen ve çok fazla tüketilen balıklar arasındadır. Kasım ayı boyunca denizden tutulan hamsiler hemen haftasında pazarlarda yerini alıyor. Ocakta enfes bir şekilde pişirilen hamsinin içerisinde bulunan yağ eridikçe A ve D vitaminleri bakımından oldukça zenginleşir. İçerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan hamsi, yapılan araştırmalara göre ani kalp ölümlerini azaltıyor. Kılçığı ile yenilen bir balık olan hamsi içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum ile kemik ve dişlerin gelişiminde önemli rol oynadığından bebek ve çocukların yemesi çok önemlidir. Ayrıca  omega 3 kaynağı olup sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Peki herkesin severek yediği hamsi balığı nasıl temizlenir? Hamsi balığı temizlenmeden yenir mi?

2p5EV_1567772608_7318.jpg

- Öncelikle hamsinin başı yukarıya gelecek şekilde avucunuzun içine alın ve başlarını bir kenara alarak işleme başlayın.

- Daha sonra balığın gövdesinden kuyruğuna doğru baş parmağınız yardımıyla içindekileri temizleyerek işleme devam edin.

gJAfB_1536779325_1112.jpg

- İçini temizlediğiniz hamsileri kopmayacak şekilde ikiye ayırın.

- Hamsinin içerisindeki kılçığı kolayca temizlemek için nazikçe hareketlerle kendinize doğru tutarak çekin.

AjBOd_1536779340_644.jpg

- Balığı ayıklama işleminden sonra tuzlu suda uzun bir süre bekletin. Pişirmeye yakın duru sudan geçirin.

İşte bu kadar!
 
858,506Konular
983,018Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt