iltasyazilim
FD Üye
1,5 kilo hamsi 3 adet soğan (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1,5 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Maydanoz 2 su bardağı sıcak su ( pilav için ) Tereyağı Sıvı yağ Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenip yıkanır Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu eklenir Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmez En az 20 dakika Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir Pirinçler yıkanıp sıcak suda tuz eklenip bekletilir Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur Soğanlar eklenip kavrulur Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir Karabiber, yenibahar, tuz eklenir Pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir Pişince maydanoz eklenip karıştırılır Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir İç harcı eklenip gene hamsi dizilir Üzerine çok az sıvı yağ dökülür 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir Bende bir Rizeli olarak yöresel yemeğimizi paylaşmak istedim Afiyet olsun
Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenip yıkanır Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu eklenir Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmez En az 20 dakika Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir Pirinçler yıkanıp sıcak suda tuz eklenip bekletilir Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur Soğanlar eklenip kavrulur Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir Karabiber, yenibahar, tuz eklenir Pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir Pişince maydanoz eklenip karıştırılır Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir İç harcı eklenip gene hamsi dizilir Üzerine çok az sıvı yağ dökülür 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir Bende bir Rizeli olarak yöresel yemeğimizi paylaşmak istedim Afiyet olsun