Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsi Pilav

Hamsi Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
HAZIRLANIŞI:

Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz Hamsileri ayıklayıp ikiye ayırıyoruz Yuvarlak fırın tepsisini yağlıyoruz ve hamsilerin sırtları tepsiye gelecek şekilde muntazam bir şekilde diziyoruz Tepsinin zeminini kapladıktan sonra kenarlarına da diziyoruz, bir kısmı tepsinin kenarından sarkacak şekilde diziyoruz

Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tencereye alıyoruz İçine mısırözü yağını ve tereyağı koyuyoruz Hepsini bir kavuruyoruz Soğan kavrulunca salçayı ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci de ekliyoruz, karıştırıyoruz

Suyunu ilave ediyoruz Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz Maydanozu ve dereotunu ince ince doğruyoruz Pilav tam pişmeden ocaktan alıyoruz İlk sıcaklığı çıkınca dereotunu ve maydanozu pilava katıp karıştırıyoruz Tepsiye dizdiğimiz hamsilerin üzerine tuz ve karabiber atıyoruz ve pilavı da üzerine döküp, üzerini kaşıkla düzeltiyoruz Kalan hamsilerle de üzerini kapatıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz

HAMSİLİ PİLAV

1 kg hamsi
3 su b pirinç
3 çorba k tereyağı
1 çorba k salça
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
karabiber
su

Kaynak:Oktay Usta

 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt