iltasyazilim
FD Üye
Hamsi Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo hamsi
*1 su bardağı pirinç
*3 orta boy soğan
*Tuz
*Karabiber
*Az kırmızı toz biber
*Az tarçın
*1 yemek kaşığı nane
*Mısır unu
Hamsi Pilav Tarifi Yapılışı Balıkların kafa kısmını ve kılçıklarını ayıklayalım, yıkayalım, süzelim Tuz, karabiber ve az kırmızı toz biberle harmanlayalım Ayrı bir yerde soğanları minik doğrayıp yağda kavuralım Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci katalım ve kavurmaya devam edelim Kavurma işlemi bittikten sonra karışıma 1 su bardağı sıcak su içine 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber, az kırmızı toz biber ve az tarçın ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakalım Hamsilerin dış taraflarını mısır ununa batırıp yağlanmış tavaya içine ve dışına da hafif taşacak şekilde boşluk bırakmadan dizelim Üstüne pişen pilavımızı koyalım, yaydıralım En üste yine hamsilerin dış yüzeyini mısır ununa bulayarak dizelim Sarkıttığımız balıkları içe doğru kapatalım Orta ateşte tavamızı döndüre döndüre altlı üstlü pişirelim
Afiyet bal şeker olsun
*1 kilo hamsi
*1 su bardağı pirinç
*3 orta boy soğan
*Tuz
*Karabiber
*Az kırmızı toz biber
*Az tarçın
*1 yemek kaşığı nane
*Mısır unu
Hamsi Pilav Tarifi Yapılışı Balıkların kafa kısmını ve kılçıklarını ayıklayalım, yıkayalım, süzelim Tuz, karabiber ve az kırmızı toz biberle harmanlayalım Ayrı bir yerde soğanları minik doğrayıp yağda kavuralım Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci katalım ve kavurmaya devam edelim Kavurma işlemi bittikten sonra karışıma 1 su bardağı sıcak su içine 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber, az kırmızı toz biber ve az tarçın ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakalım Hamsilerin dış taraflarını mısır ununa batırıp yağlanmış tavaya içine ve dışına da hafif taşacak şekilde boşluk bırakmadan dizelim Üstüne pişen pilavımızı koyalım, yaydıralım En üste yine hamsilerin dış yüzeyini mısır ununa bulayarak dizelim Sarkıttığımız balıkları içe doğru kapatalım Orta ateşte tavamızı döndüre döndüre altlı üstlü pişirelim
Afiyet bal şeker olsun