iltasyazilim
FD Üye
Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilavı için ;
*yarım çay bardağından az zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet orta boy soğan
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağından 2 parmak eksik kalın bulgur
*Karabiber
*Tuz
*3 su bardağı su
Hamsiler için;
*1 kilo hamsi
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Limon
*Tuz
Hamsi Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinç ve bulguru kaynamış suyun içinde yarım saat beklemesi için bırakıyoruz Bu sırada hamsileri kılçıklarından ayırıyoruz ve karabiber zeytinyağı limon ve Tuzla harmanlayıp yağladığımız borcama diziyoruz Daha sonra yemeklik doğradığımız Soğanları tencerede zeytinyağı ve tereyağıyla kavuruyoruz Ardından pirinç ve bulguru da süzüp soğanlara ekleyip birazda onları kavuruyoruz Ardından baharatlarını da ekleyip suyunu koyuyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pişen pilavı hamsileri dizdiğimiz borcama boşaltıyoruz ve üzerini tekrar hamsiyle kaplıyoruz Daha sonra fırına atıyoruz ve hamsileri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*yarım çay bardağından az zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet orta boy soğan
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağından 2 parmak eksik kalın bulgur
*Karabiber
*Tuz
*3 su bardağı su
Hamsiler için;
*1 kilo hamsi
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Limon
*Tuz
Hamsi Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinç ve bulguru kaynamış suyun içinde yarım saat beklemesi için bırakıyoruz Bu sırada hamsileri kılçıklarından ayırıyoruz ve karabiber zeytinyağı limon ve Tuzla harmanlayıp yağladığımız borcama diziyoruz Daha sonra yemeklik doğradığımız Soğanları tencerede zeytinyağı ve tereyağıyla kavuruyoruz Ardından pirinç ve bulguru da süzüp soğanlara ekleyip birazda onları kavuruyoruz Ardından baharatlarını da ekleyip suyunu koyuyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pişen pilavı hamsileri dizdiğimiz borcama boşaltıyoruz ve üzerini tekrar hamsiyle kaplıyoruz Daha sonra fırına atıyoruz ve hamsileri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun