Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsi Tuzlama

Hamsi Tuzlama

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Pratik ve kolay bir şekilde Hamsi Tuzlama için tarif

MALZEMELER
15 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (taş)
34 defne yaprağı

HAZIRLANIŞI
Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin
Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın
Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz
İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 34 ay beklemek gerekir
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt