iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER :
500 gram kılçıkları ayıklanıp yıkanmış hamsi
1 demet pazı
34 sap pırasa
½ demet maydanoz
2 tane yeşil biber
3 tane domates
1 büyük baş kurusoğan
67 tane tazesoğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 su bardağı mısırunu
Sıcak su
YAPILIŞI : Sebzelerin hepsini yıkayıp ince ince kıyıyoruz Karıştırıp ayıklanmış hamsileri ekleyip tuz karabiber mısırunu yağ ve sıcak suyu ekleyip ekmek hamurundan biraz daha gevşek bir hamur yoğuruyoruz Tereyağıyla yağladığımız tepsiye döküp üzerini düzlüyoruz ve 170 dereceye ısıttığımız fırında 7080 dakika civarı üzeri kızarana kadar pişiriyoruzFırını kapatıp 10 dakika daha sıcak fırında bırakıyoruz ki içini çeksinDaha sonra çayımızı demleyip afiyetle yiyoruz…
500 gram kılçıkları ayıklanıp yıkanmış hamsi
1 demet pazı
34 sap pırasa
½ demet maydanoz
2 tane yeşil biber
3 tane domates
1 büyük baş kurusoğan
67 tane tazesoğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 su bardağı mısırunu
Sıcak su
YAPILIŞI : Sebzelerin hepsini yıkayıp ince ince kıyıyoruz Karıştırıp ayıklanmış hamsileri ekleyip tuz karabiber mısırunu yağ ve sıcak suyu ekleyip ekmek hamurundan biraz daha gevşek bir hamur yoğuruyoruz Tereyağıyla yağladığımız tepsiye döküp üzerini düzlüyoruz ve 170 dereceye ısıttığımız fırında 7080 dakika civarı üzeri kızarana kadar pişiriyoruzFırını kapatıp 10 dakika daha sıcak fırında bırakıyoruz ki içini çeksinDaha sonra çayımızı demleyip afiyetle yiyoruz…