iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER:
Sütlaç için:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
Zerde için:
1 çay bardağı pirinç
34 su bardağı şeker (3'e bölünecek)
3 bardak su
HAZIRLANIŞI:
Kaynayan süte yıkanmış pirinçleri ekleyin Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alın
Sütlacı, kâseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın
Zerdenin hazırlanışı:
Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinci ekleyin Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte birini ekleyin
Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edin Kalan şekeri de ekleyin Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğuttuğunuz sütlaçların üzerine ekleyin
Sütlaç için:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
Zerde için:
1 çay bardağı pirinç
34 su bardağı şeker (3'e bölünecek)
3 bardak su
HAZIRLANIŞI:
Kaynayan süte yıkanmış pirinçleri ekleyin Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alın
Sütlacı, kâseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın
Zerdenin hazırlanışı:
Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinci ekleyin Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte birini ekleyin
Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edin Kalan şekeri de ekleyin Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğuttuğunuz sütlaçların üzerine ekleyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.