iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1 kg hamsi
3 su b iri bulgur
2 çorba k tereyağı
2 çorba k domates salçası
1 çorba k biber salçası
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
karabiber
su
HAZIRLANIŞI:
Küçük güveç kaplarını tereyağıyla yağlıyoruz Hamsileri güzelce ayıklıyoruz Kılçıklarını da çıkarıp ikiye ayırıyoruz Hamsi parçalarını dış kısmı güvece denk gelecek şekilde yanyana diziyoruz
Pilavı için, soğanı yemeklik doğruyoruz Tencerede tereyağını eritip soğanı kavuruyoruz Bulguru ekliyoruz ve karıştırıyoruz Salçaları ilave ediyoruz ve kavuruyoruz Sıcak suyunu veriyoruz Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz Maydanozu ve dereotunu doğruyoruz Pilavın altını kapattıktan sonra yeşilliklerini atıyoruz ve karıştırıyoruz Güvece dizdiğimiz hamsilerin üzerine tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve pilavı paylaştırıyoruz Hamsinin dışarı sarkan kısımlarını pilavın üzerine kapatıyoruz Güveçleri fırın tepsilerine diziyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Hamsili pilavları ters çevirerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
1 kg hamsi
3 su b iri bulgur
2 çorba k tereyağı
2 çorba k domates salçası
1 çorba k biber salçası
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
karabiber
su
HAZIRLANIŞI:
Küçük güveç kaplarını tereyağıyla yağlıyoruz Hamsileri güzelce ayıklıyoruz Kılçıklarını da çıkarıp ikiye ayırıyoruz Hamsi parçalarını dış kısmı güvece denk gelecek şekilde yanyana diziyoruz
Pilavı için, soğanı yemeklik doğruyoruz Tencerede tereyağını eritip soğanı kavuruyoruz Bulguru ekliyoruz ve karıştırıyoruz Salçaları ilave ediyoruz ve kavuruyoruz Sıcak suyunu veriyoruz Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz Maydanozu ve dereotunu doğruyoruz Pilavın altını kapattıktan sonra yeşilliklerini atıyoruz ve karıştırıyoruz Güvece dizdiğimiz hamsilerin üzerine tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve pilavı paylaştırıyoruz Hamsinin dışarı sarkan kısımlarını pilavın üzerine kapatıyoruz Güveçleri fırın tepsilerine diziyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Hamsili pilavları ters çevirerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta