Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsili Bulgur Pilavı

Hamsili Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEME LİSTESİ:

1 kg hamsi
3 su b iri bulgur
2 çorba k tereyağı
2 çorba k domates salçası
1 çorba k biber salçası
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
karabiber
su

HAZIRLANIŞI:

Küçük güveç kaplarını tereyağıyla yağlıyoruz Hamsileri güzelce ayıklıyoruz Kılçıklarını da çıkarıp ikiye ayırıyoruz Hamsi parçalarını dış kısmı güvece denk gelecek şekilde yanyana diziyoruz

Pilavı için, soğanı yemeklik doğruyoruz Tencerede tereyağını eritip soğanı kavuruyoruz Bulguru ekliyoruz ve karıştırıyoruz Salçaları ilave ediyoruz ve kavuruyoruz Sıcak suyunu veriyoruz Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz Maydanozu ve dereotunu doğruyoruz Pilavın altını kapattıktan sonra yeşilliklerini atıyoruz ve karıştırıyoruz Güvece dizdiğimiz hamsilerin üzerine tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve pilavı paylaştırıyoruz Hamsinin dışarı sarkan kısımlarını pilavın üzerine kapatıyoruz Güveçleri fırın tepsilerine diziyoruz

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Hamsili pilavları ters çevirerek servis ediyoruz



Kaynak : Oktay Usta
 
858,497Konular
982,002Mesajlar
29,984Kullanıcılar
enesnorrisSon üye
Üst Alt