iltasyazilim
FD Üye
Hamsili Ekmek Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım demet maydanoz
*yarım demet pazı yaprağı
*birkaç taze yaprak karalahana
*birkaç taze yaprak ceviz yaprağı(olmasa da olur olursa daha lezzetli olur )
*birkaç taze yaprak nane
*1 yemek kaşığı kuru nane
*1 adet kuru soğan
*1 adet patates
*paprika ya da domates salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*kabartma tozu
*1 su bardağı Mısır unu(mücver kıvamına gelene kadar)
*1 çay bardağı su
*34 adet yeşil biber
*45 adet domates rendesi
*yarım kg hamsi (kılçığı tamamen temizlenmiş)
*tuz
Hamsili Ekmek Yapılışı Tarifi Yapılışı Bütün yeşillikleri ince ince doğruyoruz Kuru soğanı yeşil biberleri ince ince doğruyoruz Ayrı bir yerde mısır unu, su, salça, sıvı yağ, kabartma tozu, yumurtayı karıştırıp yeşilliklerin üzerine döküyoruz Hepsini bir harmanlıyoruz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tercihinize göre ince bir tabaka harçtan döküyoruz Harç kalın da dökülebilir ama ben ince olduğunda daha çok beğeniyorum çünkü içinde çiğ görünür hiç bir malzeme kalmıyor
Fırında pişmeye bırakıyoruz Yaklaşık 50 dk pişiriyoruz üzeri kızarınca sıcakken dilimleyip servis yapıyoruz
Bu tarifi tavada pişirerek de yapabiliriz Yanmaz tavaya az yağ döküp üzerine malzemeden ince bir tabaka oluşacak şekilde harçtan koyup arkalı önlü pişiriyoruz Afiyet olsun
Not: Yine bolamadı bolamadı yaptığımız orjinal bir tarif Bu sefer malzemeleri azaltarak yazdım
*Yarım demet maydanoz
*yarım demet pazı yaprağı
*birkaç taze yaprak karalahana
*birkaç taze yaprak ceviz yaprağı(olmasa da olur olursa daha lezzetli olur )
*birkaç taze yaprak nane
*1 yemek kaşığı kuru nane
*1 adet kuru soğan
*1 adet patates
*paprika ya da domates salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*kabartma tozu
*1 su bardağı Mısır unu(mücver kıvamına gelene kadar)
*1 çay bardağı su
*34 adet yeşil biber
*45 adet domates rendesi
*yarım kg hamsi (kılçığı tamamen temizlenmiş)
*tuz
Hamsili Ekmek Yapılışı Tarifi Yapılışı Bütün yeşillikleri ince ince doğruyoruz Kuru soğanı yeşil biberleri ince ince doğruyoruz Ayrı bir yerde mısır unu, su, salça, sıvı yağ, kabartma tozu, yumurtayı karıştırıp yeşilliklerin üzerine döküyoruz Hepsini bir harmanlıyoruz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tercihinize göre ince bir tabaka harçtan döküyoruz Harç kalın da dökülebilir ama ben ince olduğunda daha çok beğeniyorum çünkü içinde çiğ görünür hiç bir malzeme kalmıyor
Fırında pişmeye bırakıyoruz Yaklaşık 50 dk pişiriyoruz üzeri kızarınca sıcakken dilimleyip servis yapıyoruz
Bu tarifi tavada pişirerek de yapabiliriz Yanmaz tavaya az yağ döküp üzerine malzemeden ince bir tabaka oluşacak şekilde harçtan koyup arkalı önlü pişiriyoruz Afiyet olsun
Not: Yine bolamadı bolamadı yaptığımız orjinal bir tarif Bu sefer malzemeleri azaltarak yazdım