iltasyazilim
FD Üye
Hamsili Kayana ( Kaygana) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı kadar salamura hamsi
*34 dal yeşil soğan
*45 dal maydanoz
*45 dal dereotu
*2 yumurta
*Un, tuz, su, karabiber
Hamsili Kayana ( Kaygana) Tarifi Yapılışı Malzemeler için ölçü vermek aslında çok da mantıklı değil çünkü ne kadar yapmak istiyorsanız o kadar su ve un kullanmalısınız Ayrıca yeşilliği çok seven olur, az seven olur ona göre ekleyebilirsiniz Mesela biz yeşili bol sevenlerdeniz*Öncelikle salamura hamsileri eğer kılçıklı ise ayıklayıp, küçük küçük parçalıyoruz ve bir kaba koyuyoruz Ardından yeşillikleri ince ince doğrayıp ekliyoruz 2 yumurta kırıyoruz, tuz, karabiber ekliyoruz ve tüm malzemeyi karıştırıyoruz Ardından ne kadar yapmak istiyor isek un ve su ekleyip, krep hamuru kıvamında akışkan bir karışım elde ediyoruz Tavaya azıcık yağ ekleyip, her iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz İşte bu kadar basit Afiyet olsun!
*3 yemek kaşığı kadar salamura hamsi
*34 dal yeşil soğan
*45 dal maydanoz
*45 dal dereotu
*2 yumurta
*Un, tuz, su, karabiber
Hamsili Kayana ( Kaygana) Tarifi Yapılışı Malzemeler için ölçü vermek aslında çok da mantıklı değil çünkü ne kadar yapmak istiyorsanız o kadar su ve un kullanmalısınız Ayrıca yeşilliği çok seven olur, az seven olur ona göre ekleyebilirsiniz Mesela biz yeşili bol sevenlerdeniz*Öncelikle salamura hamsileri eğer kılçıklı ise ayıklayıp, küçük küçük parçalıyoruz ve bir kaba koyuyoruz Ardından yeşillikleri ince ince doğrayıp ekliyoruz 2 yumurta kırıyoruz, tuz, karabiber ekliyoruz ve tüm malzemeyi karıştırıyoruz Ardından ne kadar yapmak istiyor isek un ve su ekleyip, krep hamuru kıvamında akışkan bir karışım elde ediyoruz Tavaya azıcık yağ ekleyip, her iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz İşte bu kadar basit Afiyet olsun!