Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsili Pilav Tarifi Resimli

Hamsili Pilav Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hamsili Pilav nasıl yapılır
Resimli Hamsili Pilav yapılışı

Hamsili Pilav için gerekli malzemeler:

1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı akışkan yağ
yeterince tuzlu,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe tarafından)
Kızartmak için değişken yağ



Yapılışı:

İnce kıydığımız soğanları,değişken yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha evvelden tuz sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak dek sıcak suyu verdikten sonradan ağzı kapalı olarak pişirelim
Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım Bir arz tuz ekleyip karıştırdıktan sonradan akışkan yağda terli yüzlü kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi doymuş kaba dolduralımEn tepede de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında ya da fazla kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım *
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt