iltasyazilim
FD Üye
Hamsili Pilav nasıl yapılır
Resimli Hamsili Pilav yapılışı
Hamsili Pilav için gerekli malzemeler:
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı akışkan yağ
yeterince tuzlu,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe tarafından)
Kızartmak için değişken yağ
Yapılışı:
İnce kıydığımız soğanları,değişken yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha evvelden tuz sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak dek sıcak suyu verdikten sonradan ağzı kapalı olarak pişirelim
Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım Bir arz tuz ekleyip karıştırdıktan sonradan akışkan yağda terli yüzlü kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi doymuş kaba dolduralımEn tepede de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında ya da fazla kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım *
Resimli Hamsili Pilav yapılışı
Hamsili Pilav için gerekli malzemeler:
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı akışkan yağ
yeterince tuzlu,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe tarafından)
Kızartmak için değişken yağ
Yapılışı:
İnce kıydığımız soğanları,değişken yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha evvelden tuz sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak dek sıcak suyu verdikten sonradan ağzı kapalı olarak pişirelim
Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım Bir arz tuz ekleyip karıştırdıktan sonradan akışkan yağda terli yüzlü kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi doymuş kaba dolduralımEn tepede de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında ya da fazla kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım *